Waarom wil niet iedereen bloed geven?

Het is zo'n klein ingreepje, en zo ongelofelijk belangrijk. Zijn die mensen dan onverschillig ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het overgrote deel van de mensen heeft er waarschijnlijk uberhaupt nog nooit bij stil gestaan vermoed ik.. En je hebt natuurlijk mensen met angst voor naalden, mensen met weinig tijd, mensen die het niet mogen vanuit een geloofsovertuiging en zo zijn er nog wel een aantal redenen denk ik.

Ik denk dat de een denkt dat 'toch al zoveel mensen het doen'. En omdat er soms van die verhalen rond gaan dat er bloed gewoon wordt weggegooid. En dan heb je ook nog de mensen met angst voor naalden, dan ga je daar toch ook minder snel zitten.

ik gaf bloed maar vond het toch een beetje eng. Die naald is echt 5mm dik. Plus dat het veel tijd kost.

Angst voor de naald zoals al eerder gezegd zal hier deels verantwoordelijk voor zijn en uiteraard het nare menselijke trekje er maar al te gemakkelijk vanuit te gaan dat "die ander" het klusje wel naar tevredenheid zal klaren.

Ik ben niet gecharmeerd van naalden. Plus, het zit niet echt in het collectieve bewustzijn gehamerd als gewoonte; als je als kind of jonge volwassenen een keer verplicht wordt bloed te geven denk ik dat die mensen het later op vrijwillige basis eerder doen. Ik ben er te weinig mee in aanraking gekomen om het als reële optie te zien; mijn steun is vooral in mijn directe omgeving merkbaar, plus nog wat goede doelen etc.

Ik geef elke 4 weken. (Plasmaferese) Kost me een uur per keer. Ik doe het vroeg voor mijn werk. Ach wat is moeite. Het is angst. bloed is eng, de naald lijkt eng. En de stap is denk ik toch groot.

Naast de mensen die onverschillig zijn is denk ik ook het probleem dat de eigenaren van de bloedbank er geld voor krijgen en de bloeddonor niet. Vorige zomer is hier nog ophef over geweest. Omdat ze denken dat als de subsidie voor bloeddonoren terugkomt dat er ook weer meer bloed gegeven wordt.

mensen zijn bang van naalden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100