waar komt de Turkse ras oorspronkelijk vandaan?

ik heb heel veel Turkse collega's.
Die beweren vanalles.

Weet jij het antwoord?

/2500

De meeste komen van oorsprong uit Turkije...

Uit Turkije... Maar misschien wel uit Mongolië... Afstammelingen van Dzjengis Khan...

Ottoman Empire!

Mongolië tegen de Chinese grens vandaar is een volk vertrokken wat we nu als Turken kennen.

Het echte Turkse ras komt van oorsprong uit de Kaukasus. Turkmenistan, Kazachstan, tot aan Mongolïe. Het was een nomadenvolk. Een deel daarvan is in Turkije blijven hangen. Turkije bestaat uit heel veel volkeren. In het westen zie je veel Balkan invloeden, het noorden Russische invloeden, natuurlijk waren de Koerden er al voordat Turkije Turkije werd. Zuid-Oost Turkije heeft weer veel Arabische invloeden.

De Turken in het huidige Turkije zijn de afstammelingen van Oghuz-stammen die vanuit Centraal-Azië naar tal van plaatsen in het midden-oosten zijn getrokken, waaronder het huidige Irak en Turkije. De eerste grote emigratie van Turken naar Anatolië begon circa 1000 jaar geleden. In 1071 versloeg de Seltsjoekse leider Alp Arslan de Byzantijnse keizer Romanus IV nabij Manzikert, dit resulteerde in de stichting van het sultanaat rond Konya. Ongeveer 200 jaar na de stichting van het Ottomaanse Rijk werd de Turkse hoofdstad verplaatst naar Constantinopel (1453), en begon hun overheersing over een deel van de islamitische en christelijke wereld. Het moderne Turkije begint met de stichting van de republiek op 29 oktober 1923 (de republiek was al uitgeroepen op 2 januari 1921) op het van het Ottomaanse rijk overgebleven Turkse grondgebied, met Mustafa Kemal Pasja, die later de achternaam Atatürk aan zou nemen, als eerste president. De regering werd gevormd door een vanuit Ankara opererende revolutionaire groep van voornamelijk militairen geleid door Kemal, die de Grieken in west-Turkije had verslagen. Het Verdrag van Lausanne, getekend op 24 juli 1923 met van Turkse zijde Ismet Pasha als onderhandelaar, legde de grenzen van het moderne Turkije vast. Hierna ontplooide Mustafa Kemal zijn visie, het Kemalisme.

die stammen af van Cham

Ik zeg Afrika, waar de mens is geëvolueerd. Net als iedereen...

"DE" Turkse ras bestaat niet. Er bestaat toch ook niet Het Nederlandse ras? Ras is per definitie een biologisch begrip. Sociaal-culturele aspecten horen niet in deze definitie thuis. Of bedoel je het Turkse hondenras de Kangal? Of de Turkse raskatten Angora of Van? Als je het Turkse volk bedoelt, de huidige Turkse mensen, die komen overal vandaan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Menselijk_ras
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ottomaanse_Rijk

Ik ben zelf half Turks, en mijn familie beweert ook van alles. Maar het is gewoon zeker, dat het Turkse ras honderden jaren geleden in Mongolie woonde. Denk aan Cengiz Khan inderdaad. Of het een directe link heeft met de hunnen zoals Atilla de Hun weet ik niet, kan zo zijn. Mijn neef is er helemaal in geinteresseerd en beweert dat wij Perzisch zijn (Iran). Ik snap er de ballen niet meer van, haha. En mijn oma zegt dat we uit Syrie komen. Achja, ik ben hier geboren dus ik ben NEDERLANDS. :P

De Turken uit Turkije maken voornamelijk deel uit van de Oghuz-Turken (Ottomanen, Seltsjoeken, Turkmenen). Oghuz is de noemer voor verscheidene westerse Turkse groepen die rond de 10e eeuw na christus gezamenlijk richting het westen trokken. Ook de bevolking van Azerbeidzjan en Turkmenistan en verscheidene kleinere groepen, verspreid over Oost-Europa en West-Azië maken deel uit van de Oghuz-Turken. De Oğuzen waren één van de grootste Turkse stammen in Centraal Azië. De Oğuzen worden al in de derde eeuw voor Christus genoemd in verschillende Chinese en Griekse kronieken. Vanaf de zevende eeuw na Christus trokken vele Oğuzen naar het Europa; in het bijzonder naar het gebied van het Oost-Romeinse Rijk, ook wel genoemd het Byzantijnse Rijk. De Oğuz-stam komt ook voor in de Turkse mythes. Zo zou de Oğuz-stam bestaan uit 24 takken, van waaruit de huidige Turkse volkeren zouden afstammen. De Oğuzen zouden afkomstig zijn van de legendarische Turkse heerser Mete Oğuz Han, welke daadwerkelijk heeft geleefd in de derde eeuw voor Christus. Mete Oğuz Han leefde in Centraal Azië ten tijde van de Hunnen en de bloeiperiode van de Chinezen. Ondanks dat lukte het hem om alle Turkse en Mongoolse stammen in Centraal Azië te verenigen in het Grote Rijk der Hunnen (220 v.C. - 216 n.C.).

Bronnen:
wiki

het toen genaamde ''ottomaanse rijk''

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100