Hoe komt het dat je van sommige stemmen heel rustig word?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heeft te maken dat elke persoon een eigen frequentie heeft. Een geluidsvorm die het beste bij hem past. Waar hij het beste op mee resoneert. Dit verschilt per persoon. Ik kan heel goed tegen een lagere bastoon. Maar voor een vriendin is die toon veel hoger. Daarom is het ook zo moeilijk om een goede mantra te vinden op CD. Het past allemaal net niet bij je. In Duitsland was er een musicus die op maat matra's maakt(e). Tenminste dat heb ik gehoord. Het heeft ook te maken met de periode in je leven en je fysieke en geestelijke vormgeving/gesteldheid.

Omdat er in sommige stemmen heel weinig dissonantie zit. Toegevoegd na 52 seconden: Ze kunnen dan zelfs slaapverwekkend worden.

Dat heeft te maken met de 'kleur' van de stem. Warme stemmen maken je rustiger dan hoge schelle stemmen. Het is ook hoe iemand die stem gebruikt; de juiste intonatie, tempo, hard en zacht afgewisseld enz. Het gaat om de juiste frequentie.

Omdat ze rustgevend zijn, zoals de stem van Van Mierlo.

Omdat ze zacht en monotoon zijn.

Die stemmen zijn rustig en jij stemt je erop af... Simpel toch...

omdat die mensen rustig doen en niet hysterisch

Als iemand een zachte stem heeft klinkt dat prettiger in de oren. Prettiger naar te luisteren. De intonatie van die persoon lijkt ook een aardige persoon. Daarbij is er reden genoeg dat een "snauwer" die ook veel volume heeft af kan schrikken.

Het heeft niet zozeer met de stem zelf te maken, als wel met de hele persoonlijkheid. Een goede stem hoort bij een goede spreker/spreekster. Hans van Mierlo was een excellente spreker. Annie M.G. Schmidt ook. Wim Kok, Hans Wiegel, Hans Wijers en Alexander Pechtold ook. Gerard Reve. Jan Wolkers. Allemaal mensen die bedachtzaam praten, die nagedacht hebben over wat ze gaan zeggen, een goede woordkeus hebben, en staan voor wat ze willen zeggen. Je kunt dit leren op de lerarenopleiding, waar je getraind wordt om een ongeïnteresseerde groep te boeien. En in veel bedrijfsopleidingen en management-trainingen, waar nogal wat dubieus aanbod tussen zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100