Waar komt het vooroordeel 'Duitsers graven graag kuilen op het strand' vandaan?

Ik dacht dat het vooroordeel iets typisch Nederlands was, tot dat ik een filmpje zag bij Wat Vind Nederland? die duidelijk gemaakt was in de VS.

Toegevoegd na 41 minuten:
+

Waarom dan in hemelsnaam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat doen zij echt : om hun eigen stukje grond af te bakenen .En met dezelfde redenen dat jij een schutting om jouw tuin hebt . tot hier en niet verder .

Dat is geen vooroordeel, dat doen ze echt altijd. Dan graven ze een diepe kuil en gaan daar vervolgens met een strandstoel in zitten voor de koelte.

Ik was op vakantie op het Griekse eiland Cos en daar was een strandje met 1 kuil en daar lagen elke dag dezelfde Duitse mensen in, verder had niemand een kuil. Toegevoegd na 25 minuten: We hebben ons wel afgevraagd wat ze zouden doen als wij er in gingen liggen, het was een illegaal naaktstrandje.

Ja dat doen ze hahah ik weet nog jaren geleden 1970 toen ik als kind met mijn ouders op het strand lag in Rockanje. Een prachtige zomer, een Duitse familie had een ligkuil gemaakt in het zand. Wij lagen er een paar meter naast. De dag was voorbij en de volgende dag lagen wij er weer. Ik en mijn broer lagen in die kuil met onze handdoeken en mijn ouders er weer een paar meters naast. Totdat de Duitse familie weer terug kwamen........ Mijn broer en ik lagen daar gewoon even. Mooi, dat we weg gestuurd werden want het was van hun. Mijn ouders knikte bescheiden en mijn broer en ik keken verbaasd naar de Duitse familie. IK ken het gevoel nog erbij, was die kuil echt van hun???. Het strand was immers zo groot. Konden ze verderop niet een nieuwe maken?? Ze zagen het als hun bezit?? Ik was zo overbluft en mijn ouders namen het niet eens voor ons op. Grrrrrr Mijn ouders hadden geen zin in een confrontatie blijkbaar. Die situatie zal ik nooit vergeten, wij als kinderen die uit die kuil werden gestuurd. NOu ja ,door deze vraag heb ik nog steeds een verbazing ,en nooit meer zo aan gedacht. Grappig maar het is dus echt zo!!! Wel een mooie herrinnering aan die vakantie. Toegevoegd na 32 minuten: Ik zit er nog even over na te denken dat het lijkt dat sommige Duitsers zich zelf van alles toe eigenen. Het lijkt in de mentaliteit te zitten. Zo ook 4 jaar geleden in Kroatie, daar had een duitse familie een eigen plek op het strand. Totdat wij er gingen zitten, omdat daar de meeste zonuren waren.Vanwegen de bomen die daar stonden. En fat de Duitse familie omdat zij iets later waren dan wij, bijna op onze handdoeken zaten om wederom hun plek te veroveren.gRRRRRRRRR

Dat is geen vooroordeel; het is gewoon echt zo. Niet alleen dat "hun" kuil alleen van hen is. In een hotel gaan ze 's morgens vroeg hun handdoek op een ligstoel bij het zwembad leggen en wee je gebeente als jij die stoel daarna durft te gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100