Welke betaalde papieren kranten zullen in Nederland overleven?

Het gaat al een tijd niet goed in krantenland. Door opkomst internet, vergrijzen van het ledenbestand, concurrentie gratis kranten etc.
Ik zit me af te vragen of er überhaupt betaalde kranten gaan overleven in Nedreland en welke dat dan zijn?
Welke kranten liggen er over 10 jaar nog in de kiosk te koop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die Yason; Vervang het AD op dat plaatjes door de Telegraaf en ik denk dat je de (landelijke) diehards wel zo'n beetje te pakken hebt.

Toevallig was ik daar vandaag ook over na aan het denken maar dan in de zin van; hoop dat alle kranten snel opgedoekt worden en alles op internet gezet wordt, scheelt een een grote berg papier!

Dat is simpel: de kranten die zich het best weten aan te passen aan de verminderde vraag naar een papieren krant. Een strategie zou kunnen zijn om naast de papieren krant ook niet papieren kranten te verkopen, of ook andere marktsegmenten te betreden, bijv. informatief wc papier.

Ik denk de telegraaf

De kranten die het nieuws vanuit een bepaalde visie belichten zullen het overleven. De mensen die objectief nieuws zoeken, halen hun informatie overal en nergens (televisie; internet; etc.) vandaan. De krantenlezers die een bepaalde visie aanhangen, zullen het nieuws graag vanuit die visie toegelicht blijven zien. Momenteel verliezen al veel kranten lezers, maar met bijv. de Christelijke dagbladen gaat het juist goed.

10 jaar is te kort, zo snel verandert de wereld niet. Hoor de stellingen van de "experts" uit 1985 dat we 10 jaar later een papierloos kantoor zouden hebben nog in m'n oor naklinken, zeg maar. Over 50 jaar is ander verhaal: zodra de gehele populatie is opgegroeid met distributie via internet is het over voor de papieren versies (bewijs vind je nu al: nauwelijks 2% van de jeugd tot 20 jaar neemt nu nog een krantenabonnement, tot 30 jaar ook nog maar 5%) Dus: niet 1, maar verdwijnen geleidelijk in komende 50 jaar.

Minimaal de Staatscourant.

Het Reformatorisch Dagblad is een landelijkdagblad wat verantwoord nieuws en achtergrondinformatie geeft. En heeft nog geen last van rode cijfers.