Bestaan er nog echte indianen?

Met gebruiken als verentooi en totems?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, maar ze leven in vrede en gebruiken de totempaal niet echt. In USA (Amerika) zijn groepen die van oorsprong Indianen zijn. Die dragen de traditionele verentooi en tipi op de oorspronkelijke manier in hun vrije tijd. Die geven hun eigen cultuur door aan hun kinderen en delen hun roots met andere Indianen. In hun dagelijkse leven hebben deze Indianen gewone banen. In een van de afleveringen van Jamie Oliver was er wel een groep Indianen die de traditionele manier koken, maar dat vroeg je niet. Ook het slachten en bereiden van voedsel is een hele cultuur op zich. Dat gebeurt met respect voor alles wat leeft. De dieren lopen niet meer vrij rond, maar worden als vee gehouden. Maar ook dat deel is steeds zeldzamer aan het worden. Toegevoegd na 4 minuten: Bron: Een aantal jaren geleden heb ik korte tijd contact gehad met een man die bezig was om zijn roots verder te onderzoeken. Een soort van stamboomonderzoek. Op die zoektocht kwam hij dus die groepen tegen. Ik heb er toen foto's van gezien.

Die zijn er nog wel, maar alleen bij festiviteiten en toeristen bezoek trekken ze hun traditionele kleding aan.

In Brazilie zijn indianengroepen die veren gebruiken, veel gekleurde veren die aan het haar worden vastgemaakt. Een totempaal heb ik daar nog nooit gezien

Indianen is een foute benaming voor de oorspronkelijke bewoners van Noord,- Midden,- en Zuid-Amerika. Columbus die wilde eigenlijk in 1492 naar Indië (dus niet India, en daar wordt Oost-Indië mee bedoeld, denk aan Verenigde Oost Indische Compagnie, ofwel VOC) varen, om Afrika heen, maar voer rechtdoor, kwam aan in Amerika en dacht dus in India te zijn, en noemde deze mensen ten onrechte "indianen", wat dus geheel onterecht is. http://nl.wikipedia.org/wiki/Indianen http://nl.wikipedia.org/wiki/Indi%C3%AB_(regio) "Het aantal indianen in de Amerika's vandaag de dag (volgens schattingen. ongeveer 40 miljoen) verschilt nogal per land. De meeste wonen in de Andes (Bolivia, Peru, Ecuador) en in het voormalige Meso-Amerika (Mexico, Guatemala). Datzelfde geldt ook voor hun politieke status. In sommige landen zoals de VS en Brazilië hebben ze speciaal voor hen bestemde stukken land (reservaten)." http://nl.wikipedia.org/wiki/Indianen#Aantallen Er bestaat zelfs een bureau dat zich bezighoudt met de belangen van de oorspronkelijke bewoners. http://www.bia.gov/ De culturen die tegenwoordig bestaan in Noord-Amerika zijn (meer kon ik niet toevoegen) subarctisch gebied: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ojibweg http://nl.wikipedia.org/wiki/Cree_(volk) http://nl.wikipedia.org/wiki/Innu_(volk) http://nl.wikipedia.org/wiki/Tlingit_(volk) Californië http://nl.wikipedia.org/wiki/Ohlone_(volk) http://nl.wikipedia.org/wiki/Hupa_(volk) http://nl.wikipedia.org/wiki/Karok_(volk) http://nl.wikipedia.org/wiki/Ohlone_(volk) http://nl.wikipedia.org/wiki/Tongva_(volk) http://nl.wikipedia.org/wiki/Washo_(volk) http://nl.wikipedia.org/wiki/Wiyot_(volk) http://nl.wikipedia.org/wiki/Yurok_(volk) Voor meer indianenvolken http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Noord-Amerikaanse_Indianen en klik de blauwe letters aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100