Mag er overal borstvoeding gegeven worden?

Bijvoorbeeld in winkels, treinen, openbare gebouwen, enz.
Ik heb er geen problemen mee als ik het zie, maar vraag me af of het overal is toegestaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

in het openbaar vervoer en in openbare gebouwen is het toegestaan. in een winkel bepaalt de eigenaar of hij het toestaat of niet.

In principe is dit overal toegestaan. Wat niet overal toegestaan is, is aanstootgevend gedrag. Maar er zullen slechts weinig mensen aanstoot nemen aan het voeden van een baby.

In Nederland? Ja, daar is nog geen wet voor gemaakt.

Nee,dat mag en kan alleen uit de borsten.

Als je het zelf niet genant vind en het is niet aanstootgevend voor je omgeving en je brengt anderen niet in gevaar ( midden op de A2 b.v.) lijkt het mij geen enkel probleem. Er is toch altijd wel een afgeschermd plekje te vinden of je schermt het zelf af. Ook is het toch vertederend om te 'zien'

Ja zeker en ik zou dat ook gewoon doen als ik jou was. Je mag toch ook overal de fles geven aan je baby! Toegevoegd na 26 seconden: Haha, jij niet natuurlijk, maar bij wijze van spreken.

Nee, niet bij een zwembad in Engeland: Borstvoeding bij zwembad verboden Een badmeester in het Britse Nottingham heeft zich flink belachelijk gemaakt toen hij besloot een vrouw te verbieden haar baby de borst te geven. De badmeester vond het ongepast omdat er kinderen aanwezig waren en vroeg haar om te stoppen met de voeding, of naar een privévertrek te gaan. De 26-jarige Laura Whotton weigerde dit omdat haar borsten bedekt waren en het wettelijk is toegestaan om je kind te voeden. Ook moest ze haar ander kindje in de gaten houden, dat speelde vlakbij in het pierenbad. De medewerker van het zwembad bleef echter bij de eerdere sommatie om te stoppen, waarop Whotton vertrok en een klacht indiende bij de gemeente. Daar had men begrip voor de situatie maar voegde er wel aan toe dat de badmeester feitelijk gezien gelijk had: om hygiënische redenen mag er niet worden gegeten of gedronken bij het zwembad. De houding van de badmeester was echter wel ongepast en men heeft inmiddels een uitzondering gemaakt voor borstvoeding.

Bronnen:
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/41638/...

Ja overal, maar alleen aan baby's.

Het is overal toegestaan en het zou nog veel gewoner moeten zijn.

Ik denk dat het overal weg gedoogd wordt. Ik zou alleen oppassen op een psychiatrische afdeling voor zedendelicten.

Is per land verschillend. Ik zou het b.v. niet in Iran doen. In NL zijn er geen wetten en regels voor gemaakt. Normen en waarden, daar draait het hier om. Je voely het vaak zelf wel aan. Als je twijfelt trek je je gewoon even in een hoekje terug.

Eigenlijk zouden ze plaatsen moeten voorzien waar je rustig de borst kunt geven. Volgens mij mag dat wel overal borstvoeding geven...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100