Hoe komt het dat Aziatische mensen spleet ogen hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De “spleetoog” komt voor bij het Aziatische of Mongoolse ras voor. De spleet die tussen het onderste en bovenste ooglid de zgn. lidspleet, komt bij iedereen voor. Bij de Aziatische rassen is er echter een extra plooi, die ervoor zorgt dat het bovenste ooglid bij het openen van het oog onder de huid erboven gevouwen wordt.Dit kenmerk is in de loop van de evolutie ontstaan als aanpassing aan de koude wind, die voorkomt op de centraal-aziatische vlaktes.

Dit kenmerk is ontstaan in de centraal Aziatische woestijnen als bescherming van het oog tegen het stof van de vele stofstormen.

Bronnen:
http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/42692792/

Genetisch bepaald, mede door de evolutie. Zo zou je alle anders dan anderen lichaamskenmerken kunnen opnoemen en als vraag stellen. Huidskleur, zwart stijl haar, kroeshaar, klein van stuk of juist groot. Zo zou je vele A4tjes vol kunnen schrijven.

http://www.goeievraag.nl/vraag/aziaten-spleetogen.855 Maar uiteraard ook doordat Aziaten veel rijst eten, rijst is laxerend waarna het wc bezoek gepaard gaat met het veelvuldig dichtknijpen van de ogen. Toegevoegd na 5 minuten: laxerend moet uiteraard zijn verstoppend

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100