Wat maakt jou aan het huilen ?

en dan bedoel ik niet 'uien pellen'

de mannen mogen ook antwoorden, mits ze eerlijk zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Heel verschillend.. Soms jank ik al om de kleinste dingetjes en soms kan ik ijshard zijn. Maar in een bepaalde periode hebben veel vrouwen last van janken om kleine dingen ben ik bang haha

En film waar iets 'zieligs' in gebeurd. Trouwens die uien doen hun werk bij mij ook goed.

Als ik me inbeeld in een verschrikkelijke situatie. Bijv. dat ik een geestelijke stoornis heb. Dat alles om me heen gaat draaien en dat ik vreemde dingen ga zien. Dan merk ik toch echt wel dat ik ga huilen.

De wijze waarop structureel macht, water, geld, voedsel en zorg langs oneigenlijke lijnen verdeeld wordt op deze aardkloot.

enorme frustratie, heel depresieffe gedachten (en dan meer een beetje snikken), of de gedachten (soms na een "nachtmerrie") van het ernstig verwonden van mijn broers.

Bij het horen van een countertenor (Bijv. Michael Chance of Andreas Scholl) die de aria 'Erbarme Dich' (39A) uit de Matthäus Passion zingt.

mislukte liefdes

Even uitgesplitst naar 'verdriethuilen' en emotioneel huilen'. Het eerste: wanneer een dierbare iets ergs overkomt, het tweede: wanneer ik mooie muziek en/of een mooie stem hoor. Je begrijpt: het eerste doe ik niet graag, het tweede vind ik een heerlijk gevoel, vaak gepaard gaande met kippenvel. O ja, ik huil ook wel eens van het lachen! Dat resulteert vaak in spierpijn in mijn buik. De volgende dag ...

Een gebrek aan bier, sex of borrelnootjes.

Een goed boek

De laatste keer dat ik moest huilen is bij het zien van dit filmpje (zie link) en niet omdat ik medelijden heb/had met die meneer maar om zijn boodschap, die heeft mij erg geraakt, pas na de derde keer hield ik het droog.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=gqantZJ6WwM

Een prachtig verhaal, in de vorm van een boek, een programma op televisie, een film, muziek of soms een gedicht. Dit kan iets heel moois zijn, een liefdeskoppel dat elkaar weer terugziet. Maar ook een heel verdrietig verhaal over mensen die elkaar kwijtraken.

De belasting

Mijn dochter van 3 als ze tegen haar papa zegt dat ze graag op aikido wil. Papa heeft vroeger les gegeven aan kinderen.

Mn rapport?

Extreme Home Makeover...

Bij het zien van mensen op TV die erg veel verdriet hebben of als ik er aan denk dat een dierbare zou overlijden..

een mooi of zielig boek of een film

Jennifer Rush met The Power of Love. Dit was het eerste nummer dat ik hoorde toen onze eerste poes was overleden in 1985. Ik kan het nu nog niet horen zonder het droog te houden. Het vreemde is dat als een andere zanger(es) het zingt, ik deze emotie niet heb.

Ha, die Hamabo; Bij het meemaken van oprechte emoties van anderen. Of soms bij een zwijmelfilm. Of hele mooie muziek. Of een sterke tekst. Of als ik mezelf emotioneel kwetsbaar opstel.

Kinderleed

programma's als Spoorloos en Vermist

Het gevoel van alleen zijn

Dat verschilt bij mij heel erg. Meestal als iemand me kwetst of als ik anderen gekwetst zie worden. Maar is het eenmaal bijna volle maan dan jank ik al omdat de zon schijnt of ik een jong poesje zie lopen. ja idd ik ben een emotioneel wrak ;-) oh ja en man ....

Beelden van de bevrijding aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, met name de bevrijding van concentratiekampen.

Een gevoel van machteloosheid. De aanleiding kan van alles zijn, maar heeft 9 van de 10 keer met onrechtvaardigheid te maken, waarbij het slachtoffer niet in staat is om zelfstandig de situatie te verbeteren en onvoldoende hulp krijgt. Gelukkig weet je niet alles wat zich op de wereld afspeelt, want anders zou je 7*24 uur zitten janken :-)

het feit dat me grote broer en me zus binnenkort uit huis gaan, en ik dus alleen thuis zit.

De pijn die ik heb als ik weer eens van de trap af val.

Sinds de geboorte van mijn kindjes vooral erge dingen die kindjes overkomen (ziekte/misbruik ofzo).... Ook soms wel bij emo-liedjes als 'Dochters' van Marco Borsato bijvoorbeeld.

Dierenleed en de herinneringen aan mijn overleden opa.

Eigenlijk heel weinig, sommige films wel moet ik toegeven. Braveheart heeft ook zo een scene, waarin zijn vriendin vermoord wordt, waar ik wel wat soft van wordt :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100