Zal er ooit vrede zijn, of zal er altijd oorlog zijn?

Kan je bijvoorbeeld je voormalig vijand vergeven voor zijn daden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zal altijd oorlog zijn. Sterker nog, het voeren van oorlog kan een belangrijk onderdeel zijn van de binnenlandse politiek maar vooral ook van de binnenlandse economie. Tijdens eerdere recessies zijn vooral oorlogen gevoerd om de economie op gang te houden, het wordt zelfs gezien door sommige mensen als de beste oplossing voor een recessie.

Nee, geen vrede. Maar altijd oorlog hoeft niet natuurlijk. Rebellen zullen er altijd blijven en geloofsovertuigingen maken het ook niet makkelijk. Het is raar, want een ieder zal Ja antwoorden op de vraag Wil je vrede? Maar dat gaat niet lukken. Zelf heb je al vaak dat je je afvraagt "Heb ik hier vrede mee". Dus als je 6,5 miljard mensen heb rondlopen, tel uit je winst.

Ooit zal er vrede komen op aarde ! Maar wanneer ? Dat weet alleen God !

Ondanks dat ik van mezelf vind dat ik vrij positief in het leven sta en dat ik "de mens" niet onnodig cynisch benader ben ik bang dat structurele vrede een illusie is. De mens is niet per definitie van nature slecht maar goed is zij al helemaal niet. Zaken als afgunst, haat en ongebreideld eigenbelang zitten ons mijns inziens ingebakken.

Tweeledig antwoord; - als je kijkt naar het goede en het kwade in de menselijke eigenschappen is er geen kans dat er ooit totale vrede ontstaat - als je kijkt naar de toekomstbelofte vanuit verschillende religies (en de Maya voorspellingen :-)) zou dit toch echt een keer moeten gaan gebeuren Voorlopig moeten de voorwaarden voor oorlogen aangepakt worden. Een van de grootste aanleidingen voor oorlog is namelijk armoede of geldelijk gewin.

Kijk naar de ontwikkelingen in Noord Korea en Iran. Hier verzet de gevestigde orde zich tegen het produceren van lange afstand rakketen en het verrijken van uranium door deze landen. Mijns inziens is het bezit van een dergelijk wapen een bedreiging in het bezit van welk land dan ook. Tenslotte zijn het alleen de Amerikanen die dit ooit fysiek in een oorlog gebruikt hebben. Ik kan me dan ook voorstellen dat dit soort landen zich afvragen welk een arogantie het westen heeft te denken dat zij het alleenrecht hebben op het bezit en de ontwikkeling van deze materie. Ik zie deze ontwikkelingen dan ook met argusogen aan. Enfin, back to the issue. Het heeft dus alles te maken met macht of het creeren daarvan. En zolang mensen ,als een groep kuddedieren,zich gerechtigd zien binnen een hierarchise struktuur en geboost door een hoop propaganda, anderen van het leven te beroven......ZAL ER ALTIJD OORLOG ZIJN. Moraal; we moeten allemaal eens voor onszelf gaan denken en ons niet laten leiden door ons opgelegde ideologien, We moeten af van het ons gevoel ( ons Ajax, Ons Feyenoord, Ons Nederland, Ons Europa, Onze Navo landen ) Er is maar één ons en dat is onze aardkloot ( in bruikleen ) en onze mensheid en ons recht op een gelukkig leven zonder oorlog. Einde pleidooi.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100