Globalisering: Goed of slecht?

Wat vinden jullie is globalisering goed of slecht? De één woording van de wereld zorgt er voor dat je we steeds vaker in contact komen met andere mensen van overal ter wereld waardoor we elkander steeds beter begrijpen en elkaar kunnen helpen. Tegenwoordig hebben vele mensen vrienden over de hele wereld. Je kan gemakkelijker studeren en werken in het buitenland.
Aan de andere kant bedreigt dit ook vele culturen. Waar je in de wereld ook komt overal zijn er McDonalds, luistert men naar dezelfde (Amerikaanse) popmuziek en adoreert dezelfde sporthelden. Het wordt steeds meer van hetzelfde lijkt het. In het geval van Nederland lijken we net een dochteronderneming van de VS.
Wat vinden jullie is globalisering positief of negatief en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Globalisering is naar mijn mening goed. De wereld wordt kleiner en hierdoor zijn er veel meer mogelijkheden op zowel zakelijk als prive of amusement gebied. Dat wij als NL beetje het kontje van de VS kussen ligt meer aan de Nederlandse (balloze) politiek en aan het feit dat Europa, nog steeds, zwaar afhankelijk is van de VS op economisch en militair vlak. NB. Jou vraag is misschien meer, Is Amerikanisering goed of slecht?

Ach, culturen komen en gaan. Wie ligt er nou nog wakker van het verdwijnen van de Batavieren of de Kelten? Globalisering is niet in het hokje 'goed' of 'slecht' te plaatsen, het heeft zowel goede als minder goede kanten. Globalisering is net als de multiculturele samenleving gewoon een gegeven waar we niet omheen kunnen. Je er tegen verzetten is zinloos, dus je kan het maar beter accepteren als een gegeven van deze tijd en er zoveel mogelijk positieve zaken uit halen.

Globalisering vind ik positief, het achterna lopen van amerika negatief. Om goed met elkaar te kunnen samenwerken moeten we allen op eigen benen staan en niet zomaar landen achterna lopen alsof zij de waarheid in pacht hebben. We moeten sterk zijn om elkaars sterke punten te kunnen gebruiken in de samenwerking.

Ik vind het zonde dat er op die manier culturen of in ieder geval culturele eigenschappen gebonden aan landen verdwijnen, omdat we allemaal een ideaal nastreven, en dat is meestal die van het in onze ogen meest welvarende land. Vooral voor een land als de onze. In oude tijden waarin de globalisering nog geen issue was, waren wij een vooruitstrevend land, en dat raken we nu behoorlijk kwijt door achter Amerika aan te lopen. Je kan op die manier moeilijk zeggen dat wij er beter van zijn geworden. Het is leuk dat je nu in allerlei landen vrienden kunt hebben, maar onze eigen buren en ouderen in dit land worden genegeerd en dat lijkt me geen goede zaak.

'Globalisering' kan een 'goede bedoeling' zijn, die 'kwaadaardig' zou kunnen overkomen; het zou 'kwaadaardig' kunnen overkomen, omdat er áchter 'de globalisering' waarschijnlijk nóg 'een ander plan' zit; het plan van 'the NWO (New World Order)', om, door 'het globalisering-proces', een betere 'controle' te kunnen verkrijgen over de gehele mensheid... http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/New_World_Order&ei=-XmRS6CrFIP4-Ab8jvSaBg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=4&ved=0CBwQ7gEwAw&prev=/search%3Fq%3DNWO%26num%3D100%26hl%3Dnl%26rls%3Dig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100