Bestaan er culturen, religies waar enkel geglimlacht wordt en nooit luidop word gelachen?

Nooit luidop lachen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn bij mijn weten geen religies noch culturen waar er nooit mag gelachen worden. Er bestaan wel religies en culturen waar er themagericht rond stilte wordt gewerkt. Doch deze stilte retraites omvatten slechts een gedeelte van het totaalpakket waar zo'n cultuur of religie om draait. Of met andere woorden: tijdens zo'n vooraf geplande stilte periode wordt er in principe ook niet luidop gelachen. Wat er gebeurt indien dit toevallig wel gebeurt weet ik niet maar er zal alleszins geen doodstraf op staan. De Benedictijnen bewaart nog wel de traditie omtrent zo'n stilte retraites of stilte meditaties. Meer info via bijgevoegde link. Binnen bepaalde culturen zijn er ook subgroepen die regelmatig samenkomen om de absolute stilte te bewaren. Zo kunnen diverse culturen zich tijdelijk in stilte met elkaar vermengen zonder belang te hechten aan het individuele geloof en/of de cultuur van de ander. Liefs en Smile Anyway ;-) ;-)

Bronnen:
http://www.sharedsilence.nl/retraites/stil...
http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/art...

In een in een zwijgende orde in een katholiek klooster beloof je niet te praten, ik neem aan dat bulderlachen ook onder het verstoren van de belofte om te stil te zijn valt. Er is een docu gemaakt over zo'n orde Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Die_gro%C3%9Fe_Stille

Er zijn geen culturen,religie`s,stammen of andersoortige groepen waarbij is vastgesteld dat ze niet luidop lachen. Toegevoegd na 4 minuten: en ook "zwijgende monnikken"praten als het niet anders kan. en ook "zwijgende monnikken"lachen hardop bij gelegenheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100