Welke munt is dit?

Omdat ik geen afbeelding kan plaatsen, geef ik een omschrijving.

Het is een munt die het formaat heeft van een munt van 2 euro en ook het uiterlijk daarvan. Aan de muntkant staat echter niet '2 EUR'.

Aan de 'muntkant' staat in de zilverkleurige rand een tekst maar niet in 'ons' alfabet. In het goudkleurige deel twee olifanten, met de koppen naar elkaar toegewend. Achter die olifanten gestileerde afbeeldingen van (vermoedelijk) bomen.

Aan de 'kopkant' ook een tekst in de zilverkleurige rand. In het goudkleurige deel een afbeelding van een naar voren kijkende man, golvend haar, zo te zien met een bril op en met een gewaad aan dat zo te zien niet uit ons deel van de wereld komt.

Enig idee welke munt dit is en welke waarde deze heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een Thaise munt met een waarde van tien bath, en dat is omgerekend ongeveer twintig eurocent. De man met de bril is koning Bhumibol toen hij nog jong was. Hij is daar regerend vorst sinds 1946.

Bronnen:
http://www.moorsmagazine.com/onzinbak/nepeuro.html

Ik denk de Thaise 10 baht munt die in 1996 geslagen is voor de 50 jarig regeringsjubileum van koning Bhumibol (ook bekend als Rama IX) Toegevoegd na 1 minuut: De waarde is ongeveer 25 cent

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100