Hoe regelen jullie onderling de temperatuur op het werk?

Op de afdeling waar ik werk, voornamelijk met vrouwen, is er constant gesteggel over de temperatuur. De basis temperatuur is centraal voor het hele gebouw ingesteld op 22 graden en kan per kamer 3 graden naar beneden dan wel naar boven. De een klaagt voortdurend over kou, de ander zweet peentjes. Ik heb al van alles geprobeerd om hier de gulden middenweg in te vinden maar tot nu toe zonder succes. Welke afspraken gelden bij jou op de werkplek? En vooral... werkt die afspraak?

Toegevoegd na 2 minuten:
Voor de duidelijkheid, het betreft hier een kantoor afdeling, dus geen fysiek zware arbeid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo lang die knop er is voor de instelling zal er onenigheid zijn ( ingesteld op 22 mogelijk 3 meer of minder) De knop laten verwijderen en de instelling op 21 zetten, wie het koud heeft bij de verwarming zetten.

Vrouwen hebben het gemiddeld kouder. Op mijn werk heb ik alleen te maken met een man die het gauw warm heeft. Omdat ik ook zo ben, is dat heel prettig. Ik vind trouwens 22 graden een temperatuur geschikt voor oude mensen of anorexiapatienten. Het is moeilijk om iets af te spreken. Beter is het de kouwelijken bij elkaar te zetten.

Bij ons hebben de kamers afzonderlijk geregelde temperatuur. Geen gesteggel dus.

Een normale kantoor temperatuur is 21 graden, dus dat is dan ook de gemiddelde temperatuur die je kan afspreken!

22 graden voor kantoor lijkt mij toch wel de grens. Warmer is niet goed voor de concentratie. Als mensen het dan toch koud hebben, moeten ze maar dikkere kleren aandoen. Degenen die het te warm vinden moeten maar wat uitdoen. Maar boven de 22 graden kun je toch niet werken? Je kunt ook voorstellen om de koukleumen bij de verwarming te zetten.

Onderling wordt vaak de afspraak gemaakt dat een paar keer per dag het raam even opengaat. Een kwartiertje gemiddeld. Voordat de koukleumen veren beginnen krijgen, doen we het raam weer dicht. Het blijft geven en nemen en het kan inderdaad heel lastig zijn, weet ik uit ervaring. Iedereen wil onder de ideale temperatuur zijn/haar werk doen, maar dit is in de praktijk bijna niet te regelen.

Op ons kantoor zit degene die het vaak het koudst heeft het dichtst bij de verwarming. Degene die het vaak warm heeft zit juist op de koelste plek dicht bij een raam dat open kan. Zo is iedereen tevreden.

niks meer doen aan die temperatuur zou ik zeggen 22 gr is meer dan voldoende degene die het dan nog koud hebben zouden een extra kledingstuk aan kunnen trekken, vest of trui gegene die het veel te gauw warm hebben , zoal ik ,houdt er rekening me dat je op de werkplek juist een kledinstuk uit kan trekken. werkt prima

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100