Kan iemand ook een petitie starten over iets dat zich in het buitenland afspeelt?

Ik heb deze vraag al eens eerder gesteld, maar toen waren er niet veel mensen die hier antwoord op wisten. Daarom wilde ik het nog een keer vragen. Kan men in Nederland een petitie starten over iets in het buitenland? En zoja, hoe doe je dat? Alvast heel hartelijk bedankt voor het antwoord!

Toegevoegd na 19 minuten:
Oh ja, als je het met iets dat in een bepaald land gebeurd heel erg oneens bent, bedoel ik. Dus als je een verzoek hebt aan de regering van dat land.

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk, je kunt overal een petitie over starten. Amnesty heeft petities, niet alleen tegen de inhumane vreemdelingendetentie in Nederland, maar ook tegen buitensporig geweld van de Turkse politie. En tegen de discriminatie van vrouwen in Egypte. https://www.amnesty.nl/actiecentrum/acties/petitie-stop-discriminatie-vrouwen-in-egypte. Amnesty schrijft ook brieven aan regeringen van andere landen. Misschien is het een idee om lid te worden van Amnesty International. Zelf Een online petitie starten is niet zo'n probleem. Dus ja dat kan. Met handtekeningenlijsten gaan lopen is al wat moeilijker, daar moet je toestemming voor hebben van de gemeente. Maar ook al kun jij een petitie starten, dan heeft die alleen maar zin, als je er ook voldoende aandacht voor kan krijgen.

Petities die over de hele wereld gaan zijn avaaz.org. Deze zijn beschikbaar in alle talen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100