Is het normaal om met gevonden geheime stukken naar de pers te gaan?

Nu zijn er weer juridische documenten bij het afval aan de straatkant gevonden, waarmee de 'eerlijke vinder' gelijk mee naar het AD is gegaan.
Mijn eerste gang zou zijn: aanbellen bij het betreffende pand en vragen of ze iets kwijt zijn.
Dus waarom gaat het in de praktijk vaak zoals het hier gebeurt, dat men meteen de openbaarheid zoekt?
Krijgt met geld voor deze keuze? Wil men later lekker kunnen sneren met de onzorgvuldigheid van instanties? Of gebeurt het gewoon veel vaker, maar horen we van de meeste gevallen niets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een beetje van alles. De personen die het vinden hebben de keuze: Te doen wat netjes is: De documenten in de bus van betreffende instatie te gooien of af te geven bij de portier. Of te doen wat hun 5 minuten roem & een beetje geld oplevert: De spullen bij een krant afgeven. #Helaas blijkt dat met het een 'recht' vind om te laten zien: Kijk, mensen raken wel eens watkwijt, of gooien de verkeerde documenten bij het vuil. Met als gevolg dat er een deel van de bevolking op afval aast om wat spul in de krant te krijgen. Want laten we even wel wezen: Wie 'vindt' er nu tussen het afval 'toevalig' spullen die geheime stukken bevatten? Daar ben je gewoon naar aan het zoeken. En wat mij betreft is dat een beetje flauw.

Vind ik zeker normaal. Als je het naar de pers brengt, wil dit niet zeggen dat je de gevonden geheime stukken openbaar wilt maken...Het is bedoelt om de gang van zaken omtrent privacy gevoelige informatie en het gebrek aan voorzichtigheid daarvan aan de kaak te stellen. Het zou je maar gebeuren dat de informatie echt in de verkeerde handen valt...

Blijkbaar is het weer normaal om anderen aan de schandpaal te nagelen. Of we er inderdaad beter van worden dat betwijfel ik. Als we alles en iedereen die fouten maakt in de krant moeten gaan zetten, krijgen we voortaan een krant zo dik als een telefoonboek op de deurmat. Het zou normaal moeten zijn dat iedereen eens beter op zijn spullen let en verantwoordelijkheid neemt. Maar dat het normaal wordt dat dit meteen aan de krant wordt gemeld als het niet gebeurd; ik vind van niet. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om die persoon op zijn/haar misser aan te spreken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100