Is de ANWB peiling niet erg subjectief, daar alleen automobilisten gebruik mogen maken van dit "referendum".

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker! Het moet niet gekker worden. Een belangenvereniging die de dienst gaat uitmaken. En als de leden van Natuurmonumenten niet willen dat er ergens een brug/tunnel/viaduct komt, kunnen ze dat dan ook tegenhouden? Volgens mij geeft de minister op deze wijze zijn baan uit handen. Dan zouden we het kabinet en het parlement wel op kunnen heffen.
 Ik denk dat ie zeer binnenkort op zijn uitspraak terug zal moeten komen.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/wel-eerlijk...

De ANWB is gewoon een instantie die graag dit beleid wil voorleggen aan hun achterban. Zij zijn namelijk de zegsmannen van die achterban. Net zoals een FNV is voor werknemers. Of Rover voor treinreizigers. Het is aan het kabinet om te beslissen of ze WILLEN luisteren naar een instantie als het ANWB. Laat dan maar een bejaarden instantie ook zo een referendum houden. En breng de uitslag hiervan ook maar naar het kabinet. Je kan ook een handtekeningen actie houden. Dat is in feit hetzelfde. Dat het ANWB nu wat eenvoudiger gehoord wordt, is doordat het ANWB een grote groep van het volk representeert. Het lijkt me dat het kabinet de beleidsmakers van het volk zijn.

De ANWB houdt, voor zover ik weet, dit onderzoek niet omdat bijvoorbeeld minister Eurlings daar naar gevraagd heeft. Zij waren sowieso al van plan om deze vraag aan hun leden voor te stellen om zo te kijken wat de reactie is en misschien DAARNA actie te ondernemen. Minister Eurlings is waarschijnlijk dit onderzoek ter oren gekomen en heeft er daarna zulke grote beslissingen van af laten hangen. Daar heeft de ANWB niks mee te maken. Toegevoegd na 1 minuut: en "dat alleen automobilisten gebruik mogen maken van dit 'referendum'".... uhm tjah, de beslissing gaat toch ook over de automobilist.... wat heeft het nou voor zin om het mensen te vragen die geen auto hebben/niet in een auto rijden?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100