ontvang voedselbank ook giften van particulieren? (over van kerstpakket)

Vaak hebben particulieren voedsel over uit kerstpakket of voedsel die zijzelf nooit zal gebruiken . Kunnen particulieren voedsel aan voedselbank doneren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, zie dit artikel: DOETINCHEM - De voedselbank in Doetinchem heeft de dag voor kerst zeker 150 kerstpakketten gekregen van mensen die er geen behoefte aan hadden. De spullen worden verdeeld over de ruim 150 mensen die daar een beroep doen op de voedselbank. Vorig jaar werden zo'n 100 pakketten afgegeven. Ook na kerst zijn kerstpakketten nog van harte welkom bij de voedselbank. Toegevoegd na 42 seconden: Mijn zoon heeft via school voedsel opgehaald voor de voedselbank, je kon zelf beslissen wat je gaf, alles was welkom dus spullen uit kerstpakketten ook.

Bronnen:
http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/...

Ja, dat wil de voedselbank heel graag! Misschien heb je het wel eens gezien, mensen met foldertjes met een lijstje producten bij de ingang van de supermarkt; ze vragen de mensen dan een of meerdere producten van het lijstje te kopen en dat aan de voedselbank te doneren. Als je zelf spullen hebt die je aan de voedselbank wilt doneren moet je wel op een het volgende letten: het product moet een lange houdbaarheidsdatum hebben en alcoholische producten zijn ook niet toegestaan (de voedselbank verzorgt gezinnen die krap bij kas zitten alleen van de eerste levensbehoeften) . Geen verse groenten, kaas, bier, wijn, vers fruit of vleeswaren.

het antwoord op deze vraag: ja, de voedselbank "leeft" van giften en het meeste is natuurlijk van bedrijven, maar ook steeds meer particulieren doneren gelukkig. omdat de voedselbank susidie-vrij werk, zijn ze wel afhankelijk van donaties. je vraag gaat nu natuurlijk over het kerstpakket en wat je daarvan wel of niet kan doneren, laat ik duidelijk zijn, ik weet dat alles #behalve snoep# heel erg welkom is ! dus ook verse groente en fruit !! en als ik zeg: alles, dan betekent dat eigenlijk dat het hele jaar #alles welkom is#. een heleboel mensen wisten niet (sommigen nog steeds niet) hoeveel mensen echt te weinig inkomen/uitkering, dus geld hebben en krijgen. dankzij de voedselbank (subsidie-vrij en dus afhankelijk van giften/ donaties) hebben vele duizenden mensen, meest vrouwen en kinderen, wel te eten, al is het nog niet geweldig wat er in de pakketten zit. heb ik van horen zeggen, een paar jaar geleden heb ik zelf een jaar iedere week van de voedselbank een pakket mogen ophalen. er is een vraag geweest daarover, kan je eventueel opzoeken http://www.goeievraag.nl/vraag/eten-drinken/overig/gewoonlijk-voedselpakket-voedselbank.379421?q=%20voedselbank%20gebruik%20maken%20

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/eten-drinke...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100