waardoor heeft hij zo’n gave huid ?

Ik heb meerdere oude foto’s van jongens, mannen gezien. Ook daar waren hun gezien gewoon helemaal glad. Totaal geen baardhaardjes of wat dan ook. Hoe kan dit? Fotoshop kende ze geloof ik toen nog niet :-)

Toegevoegd na 1 minuut:
Je ziet natuurlijk wel het begin van een snorretje. Maar verder dus niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

een foto laten maken was toendertijd iets heel bijzonders: daar dofte je je echt voor op. uiteraard zorgden ook de mannen dat ze er gladgeschoren en tiptop uitzagen.

Camera's van toen waren nog niet zo goed, er moest dus veel worden bijgelicht(wat kleine haartjes en oneffenheden al weghaalt) en de cameras gaven een ietwat wazig beeld, ook daarin gaan details als kleine haartjes en plekjes verloren. Toegevoegd na 1 minuut: En het was zoals eerder al gezegt, een hele happening, daar maakte e je helemaal klaar voor

Vroeger waren er beroeps fotografen die met heel veel geduld, met een klein penseeltje en speciale verf, de foto`s van allerlei oneffenheden konden ontdoen. Dat was een zeer tijdrovend karwei. Het was echt een speciaal beroep wanneer je goed kon `retoucheren`. Toegevoegd na 50 minuten: De negatieven waren vroeger ook vrij groot, waardoor het bewerken ervan eerst gedaan werden.Daarna werden de foto`s nog eens na bewerkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100