Hoe komt het dat bepaalde buitenlanders Westerse achternamen hebben?

Terwijl ze overduidelijk vanuit het verre, Midden-, of dichtbije Oosten komen?

Bijv je ziet een Chinees of Koreaan met de naam Benson Henderson en je vraagt je je af hoe hij die achternaam heeft. Heeft hij dat zelf veranderd of waren ook zijn groot- en overgrootvaders van die naam? En zo ja, hoe komt dat?

Hebben ze zomaar hun oorspronkelijke familienamen opgegeven en weggegooid? En waarom? Zijn ze niet meer trots op hun wortels?

Waarom zien ze de Westerse samenleving en cultuur als heilmiddel dat ze zich genoodzaakt voelen hun achternamen te veranderen in een Westerse?

Weet jij het antwoord?

/2500

In China hebben de mensen meerdere namen. Zo hebben ze bijvoorbeeld de omgangsnaam, een bijnaam, een artistieke naam en een tempelnaam. De meeste namen worden in de loop van het leven door familieleden, vrienden of door die persoon zelf gegeven, aan de hand van het karakter oid van die persoon. Omdat Chinese namen over het algemeen erg kort zijn, worden ze bij een onzorgvuldige uitspraak snel onverstaanbaar. Voor ons (westerlingen) dus moeilijk te lezen, nauwelijks uit te spreken en niet te verstaan. Hierdoor (vooral als ze vaak in "het buitenland" zijn) hebben ze zichzelf een (nieuwe) westerse naam aangemeten, waardoor wij ze makkelijker kunnen begrijpen. Ik zie het dus als een zeer vriendschappelijk gebaar naar de westerse wereld, om het ons niet zo lastig te maken met hun manier van uitspreken, gebruik van klanken en het lezen en schrijven van hun leestekens ;)

Een +je voor het vorige antwoord, maar ook de kolonisators hebben westerse namen gegeven aan mensen uit de ex-kolonies. Zo hebben Congolezen vaak een Belgische naam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100