Als een dierbare gecremeerd is, en je wilt de as hebben, kun je er dan ook echt zeker van zijn, dat het ook de as van je dierbare is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Na de plechtigheid wordt de overledene naar de ovenruimte gebracht. Als alle wettelijke controles hebben plaatsgevonden (waaronder het controleren van de papieren), wordt de overledene ingevoerd in de oven. De verbranding duurt ongeveer 2 uur en er is per crematie altijd maar één overledene in de oven. Het is wettelijk verboden dat de as van meerdere personen wordt vermengd. Na iedere crematie wordt de oven schoon gemaakt. Na de crematie wordt de as verzameld, gezeefd en vermalen. De as wordt in een urn gedaan waarna de bewaarplicht van dertig dagen in werking treedt. Na deze dertig dagen kan de as zijn uiteindelijke bestemming krijgen. Dus niet meer twijfelen.

Bronnen:
http://www.uitvaartinfotheek.nl/uitvaart/c...

Op de kist ligt een vuurvaste steen met een nummer (dit nummer is ook opgenomen in de administratie). Dit nummer blijft dus over en krijg je later mee met de as. Het nummer dat op de steen staat wordt niet nog een keer gebruikt.

Ja,als we daar al niet meer in geloven,kun je niets meer vertrouwen. Bij ieder lichaam gaat een metalen of stenen plaatje mee de oven in.Daar staan de gegevens van de persoon op.Na het verbranden gaat de as in een pot met daarop het plaatje. Er zijn crematoriums die open dagen houden dan kun je deze plaatjes zien.

Ja, wat ik heb geleerd van een open dag in het crematorium, is, dat er zeer zorgvuldig met de overblijfselen wordt omgegaan. De as wordt direct na de crematie verzameld in een speciale bak die dezelfde code heeft die ook aan de overledenen was toegekend. Nadien gaat de as in een voorlopige urn weer voorzien van naam en code.

Als je per s´wilt dan mag je dat controleren of de persoon in de kist ligt, vuurvaste steen in de kist doen en dan een steen met zelfde nummer op de kist... En dan mag je erbij zijn om de kist in het vuur te schuiven... En naderhand heb je een urn met de vuurvaste steen er in... (zo kan dat in België...) Dus bewijs genoeg...

Ik denk dat je dan gewoon er bij bent. En dan kun je zien of dat as door de kist van degene uit komt. Zelfs Keith Richards snoof zijn vaders as op. http://www.ze.nl/gossips/Keith-Richards-snoof-vaders-as/521/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100