stel dat je op straat wordt aangevallen, wat is dan de meeste praktische vechtsport om jezelf te kunnen verdedigen tegen je belagers?

ik ben benieuwd welke vechtsport ik het beste kan gaan beoefenen om mezelf te kunnen verdedigen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Indien je van nature een rustig type bent dan zou ik voor Tai Chi kiezen. Indien je het gevoel hebt dat je met een overschot aan energie zit dan zijn zowel Thaiboks als Kickboks een bevredigend alternatief. Neem ook het volgende in je op: De beste verdediging is de mentale verdediging. Dat zal je ook bij de betere gevechtsportleraren leren. De fysieke bewegingen zijn er in principe enkel om jezelf zowel fysisch, psychisch als emotioneel in balans te brengen en naar buiten toe om te imponeren maar 'niet' om anderen fysiek aan te raken ter verdediging. Simpelweg gezegd trek je via jouw persoonlijke ingesteldheid geweld aan of net niet. Ben jij van nature bijvoorbeeld een angsthaas of gewelddadig denkend ingesteld dan zet jij jouw energielijnen (onzichtbare sollicitatie lijnen voor meer van hetzelfde) wagenwijd open voor ongewenste aanvallen en dit zowel verbaal als non-verbaal. Ben jij van nature kordaat doch vredelievend ingesteld dan bouw jij een onzichtbare buffer om je heen waar anderen automatisch buiten blijven. Dat is ook wel wat men de chemie tussen mensen noemt. Je voelt je aangetrokken tot iets of je voelt weerstand. Sommige mensen voelen zich dus van nature aangetrokken tot geweld en stuiten op weerstand als het om liefdevolle gevoelens gaat. Anderen voelen zich van nature aangetrokken tot vredelievendheid en voelen weerstand bij eender welke vorm van geweld. Het volstaat dus niet om enkel vredelievend te denken of te handelen bij mensen die zelf ook vredelievendheid uitstralen het is ook noodzakelijk om die vredelievendheid te activeren bij hen die in eerste instantie geweld of conflicten uitlokken. Met andere woorden, fysieke gevechten zijn dus altijd een gevolg van mentale gevechten in je eigen hoofd. Het kan soms jaren duren vooraleer bepaalde innerlijke conflicten aan de oppervlakte komen, bij de betere gevechtsport opleidingen leer je daar op gecontroleerde wijze mee om te gaan. Of met nog andere woorden, als je het geweld in je hoofd geen voeding geeft dan trek je het buiten jezelf niet aan. Zo simpel zit de oeroude natuurwet van actie en reactie in elkaar. Je komt hier ervaringsgewijs zelf wel achter ;-) Liefs en Succes ermee!

Jiujitsu. Dat is een zelfverdedigingstechniek waarmee je de tegenstander in een mum van tijd kan uitschakelen. De techniek is gebaseerd op de aanval van een tegenstander vanuit alle denkbare posities en vanuit diverse vechtdisciplines.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jiujitsu

Krav Maga. Een verdedigingssport die inspeelt op realistische situatie's zoals aanvallen snachts en aanvallen met een mes en vuurwapen. Het is een sport waar geen regels in zijn en waar alles in is toegestaan dus pas wel op. Het kan een harde training zijn. Lees voor meer info de bron eens. Toegevoegd na 8 uur: Deze verdedigingssport werd ook gebruikt door de israelische geheime dienst dus let wel op wanneer je hem gebruikt. Ik ken de sport en het is geen lachertje.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Krav_maga

Judo is niet zo ingewikkeld en best effectief, dus ook heel praktisch ;)

Pencak Silat is ook een verdedigingssport... als ik jou was zou ik naar ( verschillende) sportscholen gaan en kijken welke sport of stijl jou het meeste aanspreekt. Wij geven antwoord uit ervaring maar dat wil niet zeggen dat jij dat ook leuk vindt.

eigenlijk is het punt meer rustig blijven ! een aanvaller verwacht dat je schrikt en als je rustig blijft heb je de halve strijd al gewonnen ! zelf heb ik judo en jiujitsu geleerd/beoefend, maar ook karate is een goede verdedigende sport ! antwoord : karate

Volgens mij is kickboxen dan het beste. Bij deze sport gebruik je alleen je handen en voeten en heb je dus niets nodig ook niet zoveel techniek als bij judo

Taekwondo.

szép nők, dit is een Hongaarse vechtsport speciaal voor zelfverdediging. Met deze sport hoef je nooit meer bang te zijn op straat. Op google is meer info en tevens diverse lessen te vinden.

Bronnen:
vechtsport zelfverdediging

De beste verdediging is de aanval en dan maakt het niet uit of je de tegenpartij velt met een karateschop of pepperspray. Maar in het geval wat jij schetst in je vraag hoe je te verdedigen tegen belagers (dus in de minderheid) zal de allerbeste verdediging bestaan uit een goede sprint gevolgd door een nog beter uithoudingsvermogen om een afstand te creeren tussen jou en je belagers en die te behouden.

Hardlopen. Waarom. Je kunt wel zo goed getraind zijn, je vergeet een paar dingen. Meestal sta jij in je uppie tegenover meerderen. Een eventuele belager heeft meestal wel iets op zak wat jij als argeloos voorbijganger niet heeft. Zij/hij heeft het voordeel van de verrassing en zijn er op voorbereid. Wat wilde je gaan doen in een dergelijke situatie. Het gevecht aangaan? Een of twee gaat mischien lukken, maar daarna houd het gauw op. Een dergelijke situatie red je je alleen uit als je het hoofd koel houd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100