hoe kan ik gewonden vogel helpen?

hallo ik heb een vogel gevonden in de tuin hij is gewond ik heb hem nu in een leeg konijnen hok gedaan maar ik wil hem het dier graag helpen door naar de vogelbescherming te brengen aleen hoe helpen is mij niet dijdelijk graag wel in zeist

Weet jij het antwoord?

/2500

Vogelbescherming Nederland zit in Zeist, dus dat komt mooi uit: Vogelbescherming Boulevard 12 3707 BM Zeist Postbus 925 3700 AX Zeist Telefoon 030-693 77 99 (kantoor) 030-693 77 00 (service) 030-691 88 44 (fax) www.vogelbescherming.nl Bel even en vraag wat je het beste kunt doen, en waar je de vogel heen kunt brengen voor opvang. Je kunt ook een lokale dierenarts bellen, of de dierenambulance. Of de dierenambu daarvoor komt, hangt af van het lokale beleid. Maar als je hem zelf kúnt brengen, is dat natuurlijk wel zo handig.

bel de dierenambulance en vraag hun wat te doen, misschien komen hun de vogel halen.. Toegevoegd na 2 minuten: je kan ook 114 bellen.. Toegevoegd na 2 minuten: sorry.144 moet t zijn

Wat voor vogel is het? Voor de vogel was het beter geweest als je hem had laten lopen, zo is de natuur. Een vogel die laat zien dat hij gewond is is dusdanig gewond dat er niet meer veel aan gedaan kan worden. Neem even contact op met de vogelbescherming in jou woonplaats of bel de dierenambulance om advies in te winnen. Niet elke dierenambulance rijdt voor een vogel (of dat de juiste instelling is laat ik in het midden) De dierenarts helpt vaak ook geen wilde vogels. concreet: bel de vogelbescherming of dierenambulance om advies in te winnen.

zorg dat de vogel schemerig ligt, bijvoorbeeld in een afgesloten doos met luchtgaten. zorg dat hij niet in een koude omgeving staat. laat de vogel met rust verder, en breng hem naar de dichtstbijzijnde opvang. mogelijk kan de dierenambulance de vogel op komen halen? het is afhankelijk van de aard van de verwonding of de vogel nog te redden is, maar euthanasie kan je in sommige gevallen ook als helpen zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100