Wie heeft bedacht dat alleen Moslims beledigd kunnen worden?

Wat ik bedoel is dat er op het internet een groot aantal berichten staan over het feit dat de Moslims zich beledigd voelen door de ongelovigen...

Maar wie heeft dat bedacht dat alleen zij beledigd kunnen worden?

Toegevoegd na 2 dagen:
Helaas heb ik geen 'Beste antwoord' kunnen ontdekken...

Weet jij het antwoord?

/2500

ALLEEN moslims? Staat dat er dan zo? Dat niemand anders zich beledigd kan voelen? Lijkt me sterk. Iedereen kan zich beledigd voelen. Dus volgens mij heeft niemand dat letterlijk zo bedacht.

Is dat idd zo,of is dat een gevolgtrekking die jij maakt? Bij mijn weten kan iedereen beledigd worden,ook niet moslims! Ter nadere informatie: Ik ben noch moslim noch christen,maar toch is het mogelijk om ook mij te beledigen.

Ik hoorde vanochtend op de radio dat een dominee vond dat het geloof (christelijk) bedreigd wordt door Sinterklaas. De manier hoe wij sinterklaas vieren zorgt er volgens hem voor dat mensen maar eerder stoppen met geloven omdat ze als kind zijn voorgelogen. Dus dit is niet alleen iets van Moslims. Wel is het in die cultuur normaler om met grote gebaren ergens tegen te protesteren. Vlagverbranding, grote protesten enz. Misschien dat daar het verschil vandaan komt dat Moslims zich beledigder uiten. Daarnaast zijn we in Nederland overwegend Christelijk. Dat houdt in dat er gemiddeld gezien meer punten zijn waarop wij botsen met Moslims dan dat de gemiddelde Nederlander botst met een religieuze Christen. Persoonlijk heb ik overigens zelden gehoord dat het Christendom een 'achterlijke godsdienst' is. Dat elke Christen een terrorist en een misdadiger is en zo stom als het achtereind van een varken. Over Moslims worden dit soort meningen vaker geuit, dus logisch dat zij zich hierdoor beledigd voelen.

Ha, die Starbless; Dat hebben mensen bedacht die in moslims als meestal herkenbare en wijd verspreide groep een makkelijk doelwit vonden om hun ontevredenheid met de samenleving in het algemeen en hun eigen positie in het bijzonder op te projecteren. Een kleinere, minder zichtbare groep aanvallen levert veel minder effect en maatschappelijke beweging op.

Je vraag is op een verkeerde vooronderstelling gebaseerd. Iedereen kan beledigd worden. Dat deze berichten op internet staan doet daar niks aan af, er staat zoveel op internet.

Ik snap denk ik wat je bedoelt. Moslims voelen zich altijd snel beledigd... Even heel kort door de bocht gezegd; zeg tegen een willekeurige moslim dat Allah dood kan vallen en je hebt een mes in je rib. Zeg tegen een willekeurige christen dat God dood kan vallen dan halen ze hun schouders op en lopen verder met de gedachte van "die man is ook niet wijs. " En daar erger is me wel is aan... Dat ze zo snel opgefokt zijn... Wij Nederlanders zijn nuchter. Vandaar dat daar ook weinig over geschreven word. We trekken ons er gewoon niks van aan en doen toch wel wat we zelf willen!

Een ieder kan beledigd worden. Hoe je echter omgaat met de belediging is de manier waarop er tegen je aangekeken wordt. Christenen worden ook beledigd, zelfs hier op GV zie ik wel eens opmerkingen voorbij komen waarvan ik denk: "Is dat nou nodig?" Echter, wij leven in een land waar de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staat, dus een ieder moet zijn eigen mening kunnen hebben en verkondigen. Ik vind dan zeker ook wel dat andersdenkenden die in Nederland komen wonen zich daar ook wel aan zouden kunnen aanpassen. Als je gaat emigreren, verdiep je dan ook in de cultuur van het land en zijn inwoners.

Dit meen je toch niet.! Zeg je dit expres om reacties uit te lokken ? Nou mijn reactie heb je dan al . Kerken bouwen is verboden in saudi-arabie. Met een kruis lopen op straat is verboden . In april was er een schip in de haven van saudi-arabie met oa. bijbels , die bijbels zijn in beslag genomen. Trouwen met iemand met een bijbels geloof is verboden Weet je nu genoeg?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100