Waarom zijn in sommige landen, bijvoorbeeld India, meisjes zeer ongewenst?

Vandaag stond het toevallig weer in de krant. Er stond bij dat dat zo is, omdat ze daar vinden dat de zoon voor de ouders kan zorgen als die oud zijn. Maar waarom zou een vrouw dat niet kunnen? En zijn er ook nog andere redenen? En waarom denkt het ene land daar heel anders over dan het andere?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Al de voorafgaande redenen zijn juist... er is nog een andere reden.. de cultuur die in midden oosten en india is . het is onveilig voor de vrouwen... de vrouwen worden met de nek aangekeken als ze ergens uberhaubt werk vinden en werken. ook is het zo dat vrouwen in dat soort landen als lustobject worden gezien kortom dan wil de famillie meer jongens zodat ze buitenshuis kunnen werken en zo min mogelijk meisjes. er is echter nog iets wat ik kan bedenken.. de meeste meisjes worden vaak ergens naar toe meegenomen door ( onbekende) mannen, voor seks en de famillies willen zoiezo hun meisjes beschermen voor dit soort situaties en de schandalen . ik ben zelf in een midden oosterse cultuur opgegroeid. voor ouders is het 10 keer moeilijker om bescherming te bieden voor hun kinderen dan bij de jongens . jongens kunnen vaak meer voor zich zelf opkomen en zich verdedigen. ik kan m Toegevoegd na 8 minuten: Maar in nederland is er meer veiligheid.. hier kan iedereen werken. De cultuur die er heerst zorgt ervoor dat mensen om je heen of het nou ( onbekende) vrouwen of mannen zijn .. een soort van vertrouwdheid opschept en elkaar als gelijke ziet en behandeld. daarom maakt het hier niet zo veel uit of je een meisje of en jongen hebt.

omdat de ouders liever jongens hebben die later voor hun kunnen zorgen als je ouder zijn

omdat de ouders het meisje een aanzienlijke bruidsschat moeten meegeven als ze gaat trouwen (niet trouwen is geen optie).

Beide voorgaande antwoorden zijn juist. Er is echter nog een reden. Wanneer een dochter gaat trouwen, neemt zij een bruidsschat mee en gaat de deur uit, de ouders achterlatend. Als een zoon gaat trouwen krijgt hij een bruidsschat van zijn schoonouders, ja, en de bruid komt bij haar man en schoonouders inwonen. Conclusie Ouders van een zoon krijgen een familielid er bij en geld. Ouders van een dochter zijn hun dochter kwijt en een bruidsschat.

Geloof: voor sommige mensen is het hun doel (van hun geloof) om zoveel mogelijk kinderen te krijgen. Belang van hun rondkomen: jongens kunnen volgens hun meer werken (meer inkomen om van te leven). En als de ouders later niet meer kunnen werken en niet meer zichzelf kunnen verzorgen is het handig om kinderen te krijgen die hun later kunnen verzorgen. Staat: in bijvoorbeeld china mag je maximaal 1 kind per gezin hebben behalve als de tweede een jongen is. Deze regel is ingesteld om de bevolkingsdichtheid te verminderen.

omdat meisjes de familienaam niet kunnen voortbrengen. Meisjes krijgen de achternaam van hun man...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100