Hoe vraag ik zonder te kwetsen aan een vriendin of ze geen of minder parfum wil gebruiken?

Ik ga vaak met deze vriendin ergens in de auto naar toe en ik vind die parfumlucht verschrikkelijk. Het prikt in mijn neus en ik word er zowat onpasselijk van.
Het is al zover dat ik smoesjes verzin om niet samen in 1 auto te hoeven zitten. Ik wil haar niet kwetsen, zij denkt waarschijnlijk dat ze heerlijk ruikt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou tegen haar kunnen zeggen dat jij heel gevoelig reageert op geur. Bedenk ook andere voorbeelden ,zoals "ik heb het ook altijd bij de wasverzachter" of "ik heb ook altijd last van hyacinten", zoiets. Je noemt dan haar parfum ook direct. Misschien kun je haar voorstellen om haar geurtje mee te nemen in haar tas, en het pas op te spuiten als jullie op de plaats van bestemming zijn. Zo houd je het probleem bij jezelf en kwets je haar helemaal niet.

Je zou het gesprek er eens op kunnen brengen wat jij lekkere luchtjes vindt, en haar vertellen dat veel mensen die veel parfum dragen, zelf helemaal niet in de gaten hebben dat ze een wolk om zich heen hebben, en dat veel mensen dat vies vinden. Als ze dan vraagt of zij dat ook heeft, kun je eerlijk zeggen dat het bij haar wel erg sterk ruikt.

niks geen doekjes om winden..gewoon haar zeggen dat je haar parfum te zwaar vind.. je kwets iemand veel harder als je je mond houd en ze er veel later achterkomt dat je om deze reden smoesjes aan het verzinnen bent... sommige personen menen daarom ook dat je het niet alleen moet ruiken..maar ook proeven ..

Hetzelfde heb ik meegemaakt en ik heb echt gepiekerd hoe ik dit moest oplossen... Iemand zei tegen mij: je kunt alleen maar eerlijk zijn en niet van tevoren al haar antwoorden gaan invullen ! Ik heb eerlijk gezegd dat ik steeds minder tegen allerlei luchtjes kon, zoals sigarenlucht en zware parfum in de lift op mijn werk. Mensen die bij mij thuis binnen komen met een luchtje op waar ik onmiddellijk last van heb, vraag ik meteen wat ze op hebben en dat ik er niet tegen kan, helaas, met het verzoek om voortaan een ander lichter luchtje te gebruiken... (eigenlijk denk ik dan dat ze wat minder royaal op hun lichaam moeten spuiten met de bus, want meestal gebruiken ze gewoon te veel!). Trouwens je kunt ook nog een raam open zetten in de auto, maar dat helpt maar voor de helft misschien ?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100