Ik heb een studieboek aan iemand gegeven uit goed vertrouwen. Hij zou die een aantal dagen later betalen. Niet gebeurt en nu?

Die jongen zou mij het boek uiterlijk een week later betalen. Heeft hij niet gedaan. Hij reageert niet op mailtjes en ik zie hem ook nooit meer.

Boek kwijt, geld kwijt?

Toegevoegd na 2 dagen:
Kleine update!

Wonder boven wonder kreeg ik vandaag een mailtje vol excuses en bovendien vertelde hij dat hij het geld na de 24e (studiegeld) overmaakt.

nog steeds een beetje wantrouwig, met een beetje hoop!

Toegevoegd na 4 dagen:
Ik ga de vraag vanavond sluiten. Studiegeld komt altijd omstreeks de 24e dus helaas kan ik jullie de afloop niet laten weten. Bedankt voor alle tips en tricks!

Ik kies geen beste antwoord omdat elke hint een beetje heeft geholpen!

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe is dat verduistering. Je kunt er aangifte van doen. Maar de kans dat je daarmee je boek terugkrijgt is niet zo groot.

U heeft een mondelinge koopoveréénkomst gesloten met die jongen, daar moet hij zich aan houden. Ja u kunt de deurwaarder of een incassobureau op hem afsturen, maar dan komen de kosten boven het gewin. Het beste kunt u naar hem toegaan en hem de keus laten ,of dat boek betalen of dat boek terug, en dat u niet eerder weg gaat tot dit geregeld is. Zou ik even een hele grote vent meenemen als "getuige".

Het enige wat je kunt doen is een beroep op zijn fatsoen. Ik vrees dat je je boek kwijt bent!

Men kan wel zeggen dat je met aangifte niks bereikt maar toch aangifte doen, de politie zal er zekers geen hoofdzaak van maken maar men zal eerder proberen contact te leggen met deze persoon en om opheldering vragen aan hem over hoe en wat en hoe hij denkt dit op te gaan lossen.

Ik denk dat de grote waarde van deze vervelende zaak is dat je er van leert. (geldt voor alles in het leven (-; ) Zie de prijs maar als lesgeld. Mensen moeten vaak veel meer metalen voor lessen. Neem je verlies en voortaan contant. En laat het maar los, je wordt er stik-chaggerijnig van en dat is niet goed voor je gezondheid. Toegevoegd na 1 uur: tijpfoutje metalen moet natuurlijk betalen zijn.... sorry

Heb je hem al eens opgebeld? Berichtjes worden vaak weggedrukt maar een telefoon wordt wel vaak opgenomen. Als jouw nummer bij hem bekend is en hij dit bij herkenning niet te woord wil staan, leen eens even kort een mobieltje van een vriend ofzo met een voor zijn mobiel onherkenbaar nummer. Als je hem eenmaal aan de lijn hebt, moet hij wel antwoorden en vaak zal je dan horen dat hij het gewoon vergeten is. In elk geval weet je dan meer en misschien is het ook wel zo? Je kunt hem er dan tenminste op aanspreken evtl onder dreiging van 'Twitter' voor het geval dat hij dan weer niet reageert. Je voelt je dan 'geroepen' om anderen te waarschuwen voor zijn gedrag. Dit wil niemand graag dus....Hopenlijk heeft hij veel volgers, dan is hij alvast gewaarschuwd.(^0^).

mondelinge afspraken zijn ook rechtsgeldig maar een stuk moeilijker aan te tonen. daarbij zal er 'werk' van moeten maken (over een studieboek doet men dit over het algemeen niet snel) als je dan ook nog niet weet wie deze persoon is en waar/hoe je hem kan bereiken ben ik bang dat je met lege handen staat idd. misschien dat je via een naam en opleiding bv wat aanknopingspunten kan vinden om deze persoon te traceren?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100