De Nederlandse vlag op scholen, goed idee of slecht idee?

Graag met argumentatie
http://www.telegraaf.nl/binnenland/5293516/__PVV_wil_vlag_op_scholen__en_verder_eh...__.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik persoonlijk ben niet chauvinistisch. Van mij hoeft 't dus niet. Van mij mogen ze evengoed de Zwitserse vlag ophangen. Of alle vlaggen van de wereld.

Grote onzin, een vlag is een lap stof met een kleurtje, meer niet... Slecht idee...

Daar is geen enkele reden toe. Op het kazerneterrein is het vrij normaal, maar scholieren hoeven hiermee niet elke schooldag geconfronteerd te worden.

Dom idee zeg, en dan op scholen met voornamelijk turken de turkse vlag zeker? Goed voor de inburgering....

Ha, die Essierulez; Een inhoudsloosplan dat veel zegt over de prioriteiten van de PVV.

In de Nederlandse cultuur is de vlag vrij nietszeggend. In andere culturen kan je met het verbranden van een vlag een statement maken, Nederlanders worden er niet warm of koud van. Daarom is het idee om vlaggen op scholen te laten wapperen ook onzinnig. Het zegt niemand wat. Voegt niets toe.

waarom niet? ik vind de kleuren rood, wit en blauw mooie kleuren. en je mag toch wel van je eigen land houden, en dat laten zien?

Je haalt de luchtmacht en school door elkaar.. Waarom moet een Nederlandse vlag op scholen gehangt worden? Slaat nergens op..

Ik vind het geen goed idee. Wat is dan de volgende stap? Een foto van onze minister-president, of de koningin ernaast? Wij zijn toch allemaal wereldburgers. Kijk verder dan je neus lang is.

Vindt het jammer dat een een politieke partij hierover een punt maakt, er zijn belangrijkere dingen. Maar ergens is het logisch dat onderwijsinstellingen, net gemeentehuizen de vlag van ons Koninkrijk moeten tonen. Geen me één reden waarom een land niet trots mag zijn op zijn kleuren. Dit is toch Nederland, we zijn toch Nederlanders en spreken hier (althans zo hoort het) Nederlands? Wat voor negatief effect zou het hebben als scholieren elke dag de Nederlandse vlag zien wapperen? Wel eens in Frankrijk geweest? Dan hoef ik niet meer te zeggen, daar zijn de mensen tenminste trots op hun land. Hier zitten we alleen te zeiken en ondertussen te profiteren van één van werelds beste voorzieningen en sociale zekerheden.

Goeie. Er wordt gezegd dat het in Nederland niks voorstelt, maar misschien helpt het juist een beetje? In Indonesië zingen ze elke dag het volkslied, om alle mensen van alle eilanden één volk te laten voelen. Nederland bestaat misschien niet letterlijk uit allerlei eilandjes, maar qua meningen en gedachten wel. En over Turken en Marrokanen gesproken: het doet ons msischien helpen hen als volwaardige Nederlanders aan te zien, omdat ze net als wij op Nederlandse scholen zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100