Waar komt racisme vandaan en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit komt van vroeger uit. Vroeger vonden ze zwarte mensen, en deze werden onderdrukt. Hieruit ontstond ook de slavernij. Blanken voelden zich daardoor hoger dan zwarte. n.a.v. dit voorval hebben ook zwarte een afkeer voor blanken. Dit is de oorsprong van dit probleem. Nu komt het ook voort uit nationalistisch belang, maar ook vervreemding van de ander cultuur zoals tegenstander zijn van hoofddoekjes bijvoorbeeld

Door de nationalistische gevoelens: mensen vinden zichzelf en hun eigen land/inwoners beter dan anderen.

Racisme komt voort uit een angst voor dat wat in de belevingswereld van een persoon als 'afwijkend' wordt beschouwd. Het heeft qua betekenis een zeer nauwe verwantschap met het woord 'discriminatie'. Wel is het zo dat racisme zich meer toespitst op het apect 'ras', het categoriseren van soorten (planten, dieren, maar ook mensen). Door het maken van 'onderscheid', zit het 'hokjesdenken' erg in ons systeem. Te meer omdat een dergelijke simplificatie, de wereld om ons heen voor onszelf begrijpelijk gemaakt kan worden. Soms kan een dergelijke simplificatie echter ook doorschieten. Racisme komt voort uit het eenzijdig denken in verschillende soorten, waarbij er een gevoel van afkeer bestaat voor de 'soort' dat ons onbekend is.

Racisme bestaat al net zolang als de mensheid bestaat. Tussen de neanderthaler en de oermens was er al een vorm van racisme. Racisme is gewoon dat er groepen mensen zijn die zich beter voelen dan de andere, de groep die zich beter voelt stelt de andere groep in een kwaad daglicht en proberen ze te onderdrukken. Zelfs in de Bijbel wordt racisme beschreven, het Joodse volk werd als minderwaardig beschouwd door de Egyptenaren.

Racisme komt van ons zelf omdat we gewoon bang zijn voor andere onbekende mensen en omdat we denken dat wij beter zijn. En we denken ook dat andere mensen dingen van ons gaan afpakken en dan gaan we iets zoeken om ons zelf te gaan verdedigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100