Zijn de huidige stopwoordjes 'juist' en 'oké'afkomstig uit het zakelijke/management jargon, of komen ze vanuit het jongerenjargon?

Ik betrapte mijn puberzoon erop dat hij op heel vele momenten het stopwoordje 'juiiiisst'zegt, de 'ui' lang uitsprekend. Op mijn vraag waarom hij dat steeds doet, zei hij dat hij de hele dag op school niets anders hoort en het automatisch overneemt. Net als het woordje 'oké'.
Overal hoor je dit woordje na elke opmerking. Ik weet dat je het niet letterlijk moet nemen als iemand 'oké' zegt op de opmerking; " mijn hond is gestorven," want dit is niet oké natuurlijk, maar het wordt dan gezegd als; " Ik heb je begrepen".
Laatst had ik een gesprek met een manager en ja hoor, ik hoorde van hem wel 8 keer in een half uurtje; " juiiiiiissst" daarbij net zoals mijn zoon de 'ui' lang uithalend.
Ik denk zelf dat het vanuit het management komt maar wéét het niet echt. Wie weet het wel?
Ik weet wel dat ik het vanzelf ook ga doen en betrap me er steeds weer op. Ook oké wordt door vrijwel iedereen als stopwoordje gebruikt. Waar komt het vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit soort woordjes waren oorspronkelijk een soort opvulling van de stiltes..en zijn thans 'uitgegroeid' tot nietszeggende (stop)woordjes. Ze zijn door jongeren bedacht en worden ook door hen het meest GE..Ik bedoel..MISbruikt. Ik praat regelmatig met jongeren en als ik dan b.v. over het overlijden van mijn moeder praat, reageert men af en toe met een enthousiast: Okay zeg!! Waarop ik meteen antwoord: Dat mijn moeder overleed is helemaal niet okay. Dan zijn ze even van hun stuk gebracht omdat ze zich feitelijk niet eens realiseren WAT ze zeggen. Ook als iets helemaal niet juist is..is het toch juiiiisst.. Ik ga ervan uit dat dit een jongeren modeverschijnsel is en dat het wel weer overwaait.. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100