Wat voor invloed hebben wij als samenleving op seriemoordenaars?

Kan het dat onze samenleving het gedrag van moordenaars stimuleert op een bepaalde manier? Maken wij het mogelijk voor een dergelijke moordenaar om zijn moorden te plegen? Kunnen wij iets doen om te voorkomen dat een seriedoder de drang tot moorden ontwikkelt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen. Een seriemoordenaar heeft een individuele drive om te moorden. Religieuze (zelf)seriemoordenaars daargelaten. Dan is religie een reden om te moorden.

Ja, uiteraard heeft de samenleving invloed. De grootste reden dat seriemoordenaars bestaan, is om 'infamous' te worden. Het is ook uit ondersoek gebleken dat er na dat een seriemoordenaar in het nieuws is geweest, er veel vaker nog een op duikt. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Zoals dat mensen veel makkelijker alleen zijn in de huidige samenleving, inplaats van toen we in een stam van 20 man leefde. He is alleen bijna onmogelijk om dit te veranderen, mensen willen niet opgeven wat ze hebben, alleen omdat de kans er is dat een gek er door gaat moorden.

De drang tot moorden begint bij seriemoordenaars vaak al zo vroeg dat men het niet in de gaten heeft, pas als hij (meestal een hij) aan het moorden is geslagen. Niemand wordt van de 1 op de andere dag seriemoordenaar. Als je mensen uit de omgeving van seriemoordenaars hoort praten over de moordenaar wordt er meestal gezegd dat het een hele aardige fijne vent was van wie men het nooit zou verwachten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100