Zijn kerken controverseler dan moskeeën?

Ik heb 2 vragen over geluidsoverlast gesteld. Een over kerken & de plaats binnen de wet van hun klokken. Binnen een uur meer dan 10 antwoorden. Verdeelt tussen: Zeur niet zo man, en: inderdaad, waarom doet de wetgeving niets aan het kabaal. En een over moskeeen en het recht op te roepen voor gebed. Allemaal negatief over oproepen voor gebed.

Zijn we minder tolerant naar moskeeen dan kerken, en is daarom het geluid van een kerk wel, en van een moskee niet bespreekbaar?

Toegevoegd na 42 seconden:
Vraag 1: http://www.goeievraag.nl/vraag/mogen-kerken-ongehinderd-overlast-veroorzaken.27877

vraag 2: http://www.goeievraag.nl/vraag/mogen-moskeeen-zomaar-overal-gebed.27880

Weet jij het antwoord?

/2500

Tsja, het christendom heeft lange tijd een belangrijk onderdeel uitgemaakt van Nederland. Het heeft Nederland mede gevormd tot het land dat het nu is. Een dorp is pas een dorp als een kerk in staat, er een dorpskroeg is en een dorpsgek (bij wijze van spreken). De islam heeft dat niet, is één van de vele andere geloven die er zijn. Daarnaast vind ik het zelf minder storend dat er één keer per dag de klokken worden geluid, dan vijf keer op een dag een jammerende imam. Maar van mij part schaffen ze het allebei af. Tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om tot gebed op te roepen.

islam is gebaseerd op Devotie (jengelende moskeeen met indoctrinerende koran-teksten), en dagelijks verplicht meerdere malen bidden naar het oosten, en meer van die verplichte zooi. We noemen dat ook wel hersenprogrammeren, of lelijker Brainwashing. Reclame en TV werkt hetzelfde. Steeds hetzelfde deuntje, en ineens blijft het voor eeuwig hangen in je brein. De christelijk kerk was vroeger niet veel anders, maar daar is men van af gestapt omdat mensen het gewoon niet meer deden als ze teveel regeltjes in hun steeds vrijer wordende leventje. Dagelijks zie je het nog, als de kerk ineens toch maar iets goedkeurt, wat de laatste jaren steeds is afgekeurd ( zoals vrouwen als priester e.d.). Ook aan de kant van Moslims zie je dit steeds vaker, die religieuze water bij de wijn-acties, maar nog niet zoveel. Omdat hier de meeste moslims een plattelandsachtergrond hebben, zijn die nog erg van de koran-zwarte-kouzen-kant. In de grotere steden in moslimlanden zie je maar weinig tot geen hoodfdoekjes, drinkt men weer gewoon alcohol, en gaat men naar de moskee als men daar zin in heeft, en niet omdat het moet. De 3e generatie moslims in ons land doet trouwens hetzelfde, want die zijn nederlands opgevoed, en willen dezelfde vrijheid, en niet van die middeleeuwse opdrang in hun leven. Dus het antwoord is nee, alleen lopen ze qua aanhangers een paar eeuwen uit elkaar, maar dit wordt al snel ingelopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100