Waar komt het woord ouwehoeren vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik dacht altijd dat mannen soms juist ouwe hoeren opzoeken om een eind mee weg te kletsen. Genoeg hoeren waarmee mannen helemaal niet aan de daad toe komen. Ze zoeken gewoon iemand om tegen aan te eh... Ouwehoeren. Dat daar ook het werkwoord vandaan kwam. Vandaag las ik echter dat het uit het Indonesisch komt! Verrassend: "Dr. E. Heins veronderstelt dat dit in de jaren 1946 - 1950 via ex-militairen uit Indonesië in het Nederlands is terechtgekomen. Hij legt een direct verband met het Indonesische (ng+)awur (u is de oe van boer), dat ook kan betekenen 'in het wilde weg maar wat zeggen'. De Nederlandse vorm ouwehoeren moet beschouwd worden als een geval van volksetymologie: men zag in aw blijkbaar een adjectief bij het zelfstandig naamwoord hoeren, dat een werkwoord werd. Het veelgehoorde oudehoeren is het resultaat van een hypercorrectie. Nog een variant is de verkorting oude-h of o.h. 'Hij is een vreselijke oude-h."

Je hebt er geen f*ck aan, als je (naar) ouwe-hoeren gaat... En je schiet er niets mee op... Je leert er niets van... En als je niet oppast kost het ook nog klauwen met geld...

Oude Hoeren kregen heel vroeger geen klanten ,toen ze zich verveelde en niets meer verdiende zochten ze elkaar op .En kletste erop los en roddelde over de jongere hoeren die wel succes hadden.En dat kletsen en roddelen werd "ouwehoeren"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100