waar ligt de ghetto in amerika?

Ik moet voor engels op school een documentatiemap maken met artikelen die gaan over de aanpak van problemen in de ghetto (achterstandswijken) in Amerika, maar ik kan eigenlijk niks vinden omdat ik niet weet welke wijken/plaatsen daar tot de ghetto behoren? Kan iemand mij misschien helpen???

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan je in elke stad in Amerika vinden. Verenigde StatenTegenwoordig is het woord getto een door Amerikanen overgenomen term om hun arme etnische stadswijken mee aan te duiden. Het woord is een officieus synoniem voor achterstandswijk, maar dan in een wat ernstiger vorm.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Getto

De bekendste getto wijk in Amerika is wel de South Bronx in New York , maar er zijn veel getto wijken, zo ook Compton in Californië bv. Toegevoegd na 10 minuten: een paar links naar foto's van de South Bronx http://blogs.edgehill.ac.uk/academicreading/files/2009/02/2141.jpg http://www.dvrbs.com/Camden-Streets/Fern/Time_lapse_series_n_camden_.jpg http://graphics8.nytimes.com/images/2004/12/28/nyregion/camden.slide.2.jpg http://graphics8.nytimes.com/images/2004/12/28/nyregion/camden.slide.1.jpg

Een ghetto is geen dorp of stad. een ghetto is een ander woord voor een achterstandswijk.

er zijn nauurlijk veel ghettos in de Vereningde staten je zou ook kunnen kijken bij Philadelphia dat een van de armste steden van de VS is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100