zijn de voetbal transfers nu ook geen mensen handel?

omdat de spelers ook "verkocht worden"voor veel geld

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op het eerste gezicht eenvoudige vraag, maar als je er over nadenkt; waar ligt dan de grens? Of je een voetballer voor z'n kwaliteiten betaalt, een consultant voor z'n advies of een prostitue voor haar services. Je zou het handel kunnen noemen, als het onvrijwillig gebeurt en bij een voetballertransfer is het een keuze van alle betrokken partijen en dus geen mensenhandel.

Nee. Spelers die verkocht worden, worden niet als mens verkocht, maar hun arbeidskrachten worden verkocht. En de spelers zijn nauw betrokken bij de verkoop van dergelijke arbeidscontracten. Toegevoegd na 24 seconden: Arbeidskrachten moet natuurlijk arbeidscontracten zijn.

De transfers in de voetbalwereld zijn niet alleen mensenhandel, daarenboven wijzen ze op een decadent gedrag van bepaalde mensen.

Ja. Echter daar de "handelswaar" (of te wel de speler) of een vertegenwoordiger van de speler bij de onderhandelingen aanwezig is en meebeslist over het arbeidscontract bij de nieuwe werkgever wordt deze vorm van mensenhandel niet beschouwd als een illegale vorm, de speler heeft er namelijk altijd baat bij. Gaat de speler bij een gedwongen transfer er op achteruit is het gewone mensenhandel.

nee anders vroegen ze niet aan de speler als hij zelf wil vertrekken of niet of zijn contract verlengen

Ja, die transfers zijn mensenhandel. Je zou kunnen zeggen: geaccepteerde mensenhandel want het te 'verhandelen goed' is de speler zelf. Hij verkoopt zichzelf voor veel geld. De mens als 'ruilmiddel' dus, en daarmee een symbool van onze samenleving. zoiets?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100