Bestaan er nog Indianen? En zo ja: waar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Noord, maar vooral in Zuid Amerikaanse landen. Er schijnt, dat er zelfs nog stam(men) bestaan die niet met de westerse "beschaving "in aanraking zijn geweest Toegevoegd na 46 minuten: Ik heb nog een filmpje daar over op weten te snorren.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=sFwGQ3xShcM

ja die bestaan nog steeds. In Amerika wonen nog indianen.

In Amerika en Australië zijn nog stammen te vinden

ja, gewoon in amerika, het is wel een minderheid door alle immigranten

Ja, er bestaan nog ongeveer 40 miljoen indianen. Daarvan leven de meesten in: Bolivia, Peru, en Ecuador. In de VS en Brazilie hebben ze speciaal stukken land. Dat het reservaten. Toegevoegd na 41 seconden: * Dat zijn reservaten.

Het aantal indianen in de Amerika's vandaag de dag (volgens schattingen ongeveer 40 miljoen) verschilt nogal per land. De meeste wonen in de Andes (Bolivia, Peru, Ecuador) en in het voormalige Meso-Amerika (Mexico, Guatemala). Datzelfde geldt ook voor hun politieke status. In sommige landen zoals de VS en Brazilië hebben ze speciaal voor hen bestemde stukken land (reservaten). In andere landen bestonden ze tot voor kort officieel niet eens (Peru) of staat men zeer sceptisch tegenover speciale inheemse rechten (Chili).

ook in Latijns Amerika (Peru, Guatemala, Uruguay, Honduras enz...) bestaan nog indianen, vooral in de regenwouden wonen en leven nog indianenstammen. Vergeet Suriname niet, ook daar wonen nog indianen.

Half jaar geleden is er nog een stam ondekt op de grens van peru, maar de echte indianen uit western film die bestaan ook nog wel alleen dan nog wel in een modernere levensbestaan. (ze hebben internet in hun tent)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100