waarom adopteren blanke mensen wel een kind van afro of aziatische afkomst maar zie je (nooit) een donker stel met een blank geadopteerd kind?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kwestie van statistieken. Het aantal mensen dat adopteert is laag. Dan komt daar nog de financiele draagkracht van de adoptieouders bij, welke goed moet zijn. En dan het aantal kinderen dat met een bepaalde achtergrond het meest ter adoptie wordt opgegeven: Dat is meer in Azie / Afrika dan in 'het westen'. Als je dat bij elkaar optelt is de kans veel groter dat een blank stel een aziatisch / afrikaans kind adopteert.

Er worden veel meer kinderen van Afrikaanse/Aziatische afkomst ter adoptie afgestaan dan blanke kinderen. Even ter vergelijking: de site hieronder vermeld dat er in 2010 vanuit het buitenland 705 kinderen naar Nederland toe kwamen voor adoptie, terwijl er maar 15 Nederlandse kinderen gemiddeld per jaar worden afgestaan. Ook staat er dat er maar een klein deel uit landen zoals Polen, Bulgarije en Slowakije komen, het grootste deel van de adoptiekinderen komt uit een 'gekleurd-buitenland'. Dus met meer kleurlingen als kinderen komen er wel gekleurde kindjes bij de blanke mensen, maar ook bij de gekleurde mensen, want er is gewoon een groter aantal gekleurder kindjes.

Bronnen:
http://www.adoptie.nl/m/faq_algemeen/mn/2/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100