Wat is de meerwaarde van de vingerafdruk in het nieuwe paspoort?

Weet jij het antwoord?

/2500

een fraudebestendiger paspoort het sneller opsporen van misdadigers en terroristen,het voorkomen van indentiteitsdiefstal op termijn .

Het wil maar niet lukken om een goed beveiligd paspoort te maken, dus komen nu de vingerafdrukken erbij. Gewoon een extra 'beveiliging' dus, hoe meer beveiligingen, des te beter. Volgende keer komt er een irisscan bij en weer later je dna-gegevens. En wie weet, krijgen we ooit nog 's een goed paspoort.

Er is geen meerwaarde... Er is alleen maar meer gevaar... schijnveiligheid... Als ergens vingerafdrukken gevonden worden, dsan opent men de centrale database en dan kan het zijn dat jouw vingerafdruk matcht met die gevonden is... En dan heb je de gebakken peren, want dan hang je... Je was er niet, maar de afdruk zegt van wel... Je hangt... En dan is het nog zo, dat je vroeger in staat van beschuldiging van een ernstig misdrijf gesteld moest worden om gedwongen je vingerafdrukken af te staan, die beschuldiging hoeft niet meer, in feite ben je al in beschuldiging gestled door als onschuldige je biometrische gegevens af te moeten staan... Lees maar op www.vrijbit.nl http://www.vrijbit.nl/home/item/269-corrupte-agent-misbruikte-politie-database En als je je gegevens ooit afgestaan hebt, dan ben je heel je leven niet meer zeker of je gegevens goed bewaard blijven... Schande is het...

Bronnen:
http://www.gva.be/nieuws/vtm/video/extern-...

De meerwaarde voor criminelen: als je iemands vingerafdrukken weet te kopiëren, kun je nu nog overtuigender zijn of haar identiteit stelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100