Wat zijn de gevolgen als de euro word opgeheven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Nederlandse economie is zeer afhankelijk van de Duitse economie. Dus feitelijk is onze 'sterke' positie maar een relatief sterke positie. Indien men ooit zo dom zou zijn de euro te vervangen voor de 'vroegere munt' In ons geval voor de gulden dus..zouden de gevolgen desastreus zijn. In de eerste plaats omdat er dan weer een groot aantal 'kleintjes' op het 'slagveld' verschijnen..die elkaar trachten 'dood' te concurreren. Terwijl we nu als Europa..één machtig blok met elkaar vormen. In de tweede plaats zou dàn het faillissement van een aantal zuid Europese landen onafwendbaar zijn. Het gevolg daarvan is dan weer..dat de banken in de 'rijke landen' hun, in die zuidelijke staten gestoken kapitaal, wel kunnen vergeten. Gevolg daarvan is..dat banken failliet gaan..of..eufemistisch, dus een beetje zachter/vriendelijker..gezegd, 'omvallen' Gevolg daarvan is natuurlijk overduidelijk. Uiteindelijk komt de rekening op jouw en mijn bordje terecht. Als we het tweede deel van dit antwoord nu zien in het licht van het eerste deel ...zien we dat in heel Europa alle economieën zouden kunnen instorten. Gevolg daarvan zou zelfs kunnen zijn..dat er oorlogen uitbreken.. Zie ook de ontwikkelingen na de val van Wall street in de jaren na 1929..die uiteindelijk zelfs tot een wereldoorlog geleid hebben. Groet, Ton

Landen met een sterke munt zoals Duitsland en Nederland lopen dan het risico dat zij het slachtoffer worden van speculanten, zoals nu met Zwitserland het geval is. De munt wordt dan te duur waardoor de export stagneert. Een munt als de Dollar of de Euro is door de omvang minder gevoelig voor speculatie.

De gevolgen van het opheffen van de Euro zijn niet te overzien. Waarvan het Export & Import probleem het grootste zal zijn omdat wij als klein kikkerlandje nogal afhankelijk zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100