Als je respect hebt voor anderen word je ook gerespecteerd, hoe werkt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik geloof hier niet in. Ik vind dat je respect moet verdienen. De voorbeelden die hierboven genoemd zijn kloppen in grote mate, maar ik vind dat deze voorbeelden meer onder de noemer "fatsoennormen" thuishoren. Helaas heeft de ene persoon meer innerlijke beschaving dan de ander.

Dit werkt niet. Het heeft geen zin om als je oog in oog staat met een stier te roepen dat je vegetariër bent.

Het zou mooi zijn als dit altijd zou werken. Maar de ervaring leert dat dat niet altijd zo is. Over het algemeen is het wel zo dat als jij aardig en beleefd en voorkomend en respectvol naar anderen toe bent, dat die anderen dan ook eerder geneigd zullen zijn om jou op dezelfde respectvolle manier te behandelen, te benaderen. Wie goed doet, goed ontmoet. Meestal.

Wat je geeft krijg je terug, je behandeld iemand zoals jij behandeld wilt worden. als jij respect geeft zul je dat meestal terug krijgen. helaas zijn er uitzonderingen.

Simpel voorbeeld: als jij na het binnenstappen door de winkeldeur even achter je kijkt of er misschien iemand achter jou loopt die ook naar binnen wil, en als dat zo blijkt te zijn je de deur even voor die persoon tegenhoudt zodat de deur niet direct weer dichtklapt; dan zal die persoon vriendelijk glimlachen en dankjewel zeggen. Het heeft altijd effect wat je doet ten opzichte van een medemens. Zowel in negatieve als in positieve zin. Als jij iemand de weg afsnijdt dan zul je daar geen prettige reactie op krijgen. Geef je met een vriendelijk gebaar de ruimte dan is dat voor beide partijen veel aangenamer.

In mijn optiek gaat het om karma, persoon y moet niet bij persoon x uithalen wat y zichzelf niet toewenst. Hoemeer y zijn balans uit evenwicht brengt hoe meer problemen hij zal tegenkomen bij persoon x en z en etc. Dit omdat y moet leren dat het niet zo fijn is die zaken uit te halen bij x en z. Het kan soms tijden duren maar alles komt op een goed moment terug op y zijn bordje.

Het is ook ( vrijsimpel ) wie zal je respecteren als je niemand respecteert? Vooral ik zeker niet en ik denk ook vele niet!

Helaas bestaan er ook mensen die geen respect hebben voor anderen en ook geen waarden en normen hebben. Het is dus niet zo dat waneer jij respect hebt voor deze mensen, zij dat omgekeerd ook voor jou zullen hebben. Op het eerste gezicht misschien wel maar op langere termijn komt de ware aard vaak toch naar boven, dan is het gebeurd met het respect. Het is dan moelijk om toch je respect te blijven uitten oid naar deze personen maar desalniettemin een mooie eigenschap waneer je dat wel doet. Ook kan er een soort afstand ontstaan, vaak van uit degene die onterecht respectloos behandeld wordt omdat deze het gedrag van de respectloze persoon niet kan volgen en/of niet begrijpt. Toegevoegd na 46 minuten: Mijn antwoord is overigens deels uit eigen ervaringen ontstaan. Ik heb mij deze vraag lang afgevraagd en nog. Zo zijn er mensen die ik werkelijk dacht te mogen en daar ook zeer respectvol naar toe was/ben en werkelijk niet begreep waarom zij zich respectloos opstelden naar mij en anderen. De reden was omdat ik niet mee roddelde en hun agressieve eigenschapen niet ondersteunde. Hierover heb ik rustig mijn mening gegeven waneer hierom werd gevraagd zonder beledigend te zijn. Nog steeds zie ik deze mensen gezien het om bijna familiededen gaat en ik heb ervoor gekozen om nog altijd met respect met hen om te gaan ook al doen zij dat niet waneer het uitkomt. Daarom is er voor mij gevoelsmatig een afstand onstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100