Wat is een goede actie om te zorgen dat mensen hun hond niet op het speelgrasveldje laten poepen?

Het speelgrasveldje grenst nota bene aan een afgebakend poepveldje!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou een camera (dummy) op een paal neer zetten. Plus een bord dat er camera toezicht gehouden wordt. Kost weinig, werkt gegarandeerd.

de honden eigenaar erop aan spreken ik begrijp niet dat jullie gemeente het speelveld eraan gelegd heeft je zou ook om een andere speel locatie kunnen vragen bij de gemeente

Ik zou zelf poepzakjes meenemen, en met de (gevulde) zak bij de hondeneigenaar achternalopen : mevrouw/meneer, u bent iets verloren/vergeten op het speelveldje, m'n kind(eren) hebben het gevonden, en we dachten, dat u hier wel blij mee zou zijn....

Maak een (of meerdere ) bordjes en met een paaltje in de grond. Met de tekst: Dit speelveldje is voor de kinderen, niet voor honden. ( B.V dank )

ga klagen bij de gemeente, zodat je ze aanzet, om te gaan handhaven daar. hond uit laten op speelveld is niet toegestaan.

Koop ergens goedkope vlaggetjes aan een stokje, prik er bij iedere drol er eentje in de grond en geloof me dit komt aan hoor bij de hondenbezitters, loop desnoods achter ze aan en wacht op de drol, direct het vlaggetje er bij, en al de anderen zien nu goed waar de drollen liggen.

Maak een groot, of meerdere kleine bordjes die je in een boom hangt of in de grond prikt. Foto's van kinderen er op en met grote letters een tekst als: Wij spelen niet graag in de hondenpoep!

Maak fotos van de drollen, en hang ze daar op met de tekst : Gevonden Voorwerpen! Wel even insealen, dan gaan ze langer mee :-) helaas hebben we er allemaal ( heel nederland dus) last van, ik snap die honden eigenaren ook niet hoor.

Volwassen mensen opvoeden is erg moeilijk. Het beste zou zijn, een hek om het speelveld heen, en duidelijk borden met "honden verboden" plaatsen, zodat het echt duidelijk een speelveld is.

Laat kinderen zelf een bordje maken met een zelfbedachte (wel een beetje nette) tekst waarin ze aangeven dat ze niet in hondenpoep willen spelen. Daardoor realiseert de hondenbezitter zich eerder wie zij/hij dupeert met de hondenpoep dan wanneer je er een kil, officieel bord neerhangt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100