Ben ik een allochtoon?

Mijn beide ouders komen uit een ander land en wonen sinds de jaren 70 in Nederland en bezitten sinds toen al een Nederlandse Nationaliteit. Ikzelf ben in Nederland geboren. Ben ik dan alsnog een allochtoon? Zo ja, zijn mijn kinderen (als die ook in Nederland worden geboren) dan ook nog allochtoon?

Toegevoegd na 8 minuten:
Op het internet las ik namelijk het volgende : Op internet las ik namelijk dit : Het CBS hanteert als definitie van allochtoon (in Nederland):
Persoon die in Nederland woonachtig is en van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren. Wie zelf in het buitenland is geboren, hoort tot de eerste generatie, wie in Nederland is geboren, hoort tot de tweede generatie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als definitie wordt meestal gebruikt: als iemand uit het buitenland komt of ten minste 1 van de ouders, dan is deze persoon een allochtoon. Jouw kinderen zouden dan geen allochtoon meer zijn. Van deze definitie wordt echter soms afgeweken en dan praat men over generaties allochtonen. Ikzelf ben autochtoon als Nederlandse uit 2 Nederlandse ouders, mijn kinderen hebben de Nederlandse nationaliteit maar hebben 1 buitenlandse ouder en zijn dus ook allochtoon.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Allochtoon_(persoon)
http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/26785779-AA...
http://www.encyclo.nl/begrip/allochtoon

De definitie van een allochtoon volgens het CBS: "Persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren." Dus ja, jij bent inderdaad een allochtoon, en als de moeder van jouw kinderen ook in Nederland is geboren, zijn jouw kinderen geen allochtoon.

Bronnen:
http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/methoden/begr...

Ahum, alsof het CBS _de_ norm bepaalt... Opa en oma waren kaaskoppen en m'n Pa is in Indonesië geboren. Moeder is wel op hollandse klei geboren en haar familie ook. Volgens het CBS zou ik dus 2e generatie allochtoon zijn, maar persoonlijk hou ik het toch liever op wereldburger.

Ik heb met AK geleerd dat je allochtoon bent als je ouders uit het buitenland komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100