Als ouders meerdere kinderen hebben, hebben ze dan een lievelingskindje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ouders wil je dat liever niet, maar er zal altijd 1 kind bijzitten waar je meer feeling mee hebt dan je andere kinderen. Dit betekend echter nog niet dat je er meer van houd. Kinderen groeien en ontwikkelen zich en die gevoelens kunnen dus in de loop van de tijd veranderen.

Vele mensen beweren van niet, maar in mijn ogen wel. Dat merk je aan kleine details: als de ouder (iets) harder lacht wanneer de ene een mop vertelt. Of als eentje een probleem heeft zal de ouder er zich meer mee bemoeien dan wanneer het ander kind (of andere kinderen) er een hebben.

Elk kind is anders, heeft zijn eigen eigenaardigheden, karaktertrekken en probleempjes. Ik kan alleen voor mezelf spreken, dat ik geen lievelingskindje heb. Ze zijn me alle 3 even lief!

Ik denk dat ouders al hun kinderen anders behandelen, omdat elk kind ook een eigen manier nodig heeft. De een heeft wat meer druk nodig de ander wat meer humor de ander wat serieuzere gesprekken. Maar uiteindelijk blijf ieder kind voor de ouders speciaal om wat voor reden dan ook.

nee , als ze het goede ouders zijn zijn alle kinderen lievelings kindjes . wanneer er onderscheid gemaakt wordt creeer je als ouders een ongezonde situatie . met alle nare gevolgen van dien. Toegevoegd na 3 uur: toevoeging . wanneer er over duidelijk een lievelings kind is naast de andere kinderen vh gezin .is dit voorzowel het lievelingetje en de andere kinderen niet leuk . dit geeft onderlinge strijd /ruzie en dis harmonie . hier moet je je als ouders bewust van zijn en dus voorkomen.

Nee, van elk kind zullen ze evenveel houden. Al zal dit in de ogen van het kind anders lijken. Maar dit is normaal, en zal een kind vaak denken dat het moet concureren met broers of zussen. Alleen al om eruit te springen en je de aandacht krijgt.

Nee, kan ik uit eigen ervaring vertellen, maar soms ergeren ze zich wel meer aan één kind. Onderling zullen de kinderen, vaak jongen kinderen, jaa zeggen. En misschien hebben sommige mensen weldegelijk een voorkeur, triest eigenlijk.

Als ze geboren worden beslist niet! Maar als ze ouder worden kan het zijn dat een ouder meer trekt naar dat ene kind ,omdat die makkelijker is in zijn omgang. Waarom een ouder meer trekt naar het ene kind dan naar het anders komt 'waarschijnlijk' doordat het ene kind meer afhankelijker is dan de andere. De genen die onafhankelijk is gaat meer tegen de dingen in,en zegt of doet wat zomaar in hem/haar hooft opkomt. Dat is vaak niet wat een ouder wil,dus ontstaat er een afstand van ouder en kind. Het kan ook zijn dat het ene kind meer trekt naar de vader,waardoor moeder jaloers op word ( of anders om ) ,dus is ( Josje ) lieveling af. Houden van is geen gegeven zomaar tussen ouders en kinderen, want als er 2 kinderen zijn en 2 ouders, dan zijn het nog steeds 4 verschillenden karakters in 1 huis. En dat kan behoorlijk botsen.

Ik denk dat je niet kunt spreken van een lievelingskind..maar van een zekere mannelijke en vrouwelijke voorkeur ten opzichte van de kinderen. Vrouwen trekken doorgaans meer naar hun zonen, terwijl mannen meer feeling hebben met hun dochter(s) Er behoeft dan geen sprake te zijn van een lievelingskind, terwijl men toch meer naar het ene kind trekt dan naar het andere kind. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100