Wat willen wij als mensheid nou eigenlijk bereiken?

Iedereen heeft voor zichzelf wel persoonlijk doelen wat hij graag zou willen bereiken. Maar als het om de mensheid gaat lijkt het ons te ontbreken aan visie. Welke visie zouden we eigenlijk met zijn allen moeten naleven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"De mensheid" als zodanig is geen entiteit die een wil heeft, laat staan een visie. Mensen individueel kijken niet ver vooruit. Regeringen een jaar of vier en Amerikaanse presidenten een jaar of acht. De rest zal ze worst zijn.

de mensheid heeft als doel de mensheid als soort in stand te houden.

Niks we werken niet als een mensheid maar als individuen.

De mensheid is altijd op zoek naar het onmogelijke. Op zoek naar onbekende processen. Naar oplossingen om bestaande dingen te verbeteren. Op zoek naar mogelijkheden om de natuur te beheersen. Als maar op zoek om langer te kunnen leven. Wat de mensheid nu eigenlijk wil bereiken is onduidlijk. Waarschijnlijk een verbetering van alles, want zo is het tot nog toe altijd al gegaan. Maar een echte visie voor de toekomst is door de mensheid verziekt door hebzucht en eigenbelang. Zolang we daar nog mee doorgaan, zal het aan een echte visie voor de toekomst voorlopig nog ontbreken.

De mens wilt alles hebben ontdekt en alles in het leven hebben verklaard volgens mij. We hebben de drang om alles te moeten begrijpen.

Overleven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100