Wat denken mensen als ze iemand alleen in een cafe of bar zien binnen komen? Denken ze daar eigenlijk wel iets over?

Een vriend(41) dorst niet in zijn eentje uit, want ze zien me aankomen, wat zullen ze wel niet denken, dat ik een of andere zielepiet ben en eenzaam en dit en dat en zus en zo.

Maar denken mensen dat ook? Als ze iemand alleen zien binnenkomen waar dan ook? Is het echt zo'n issue dat alleen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

De kunst is om je niet druk te maken over wat andere van je denken. Het maakt niet uit als je alleen in een kroeg binnen komt. Als je een goede uitstraling hebt, en je staat open voor andere, ben je zo aan het praten met anderen.

Als ik er over na zou denken als iemand alleen binnenkomt, dan zou ik denken : vast een stamgast, want die komen best vaak alleen die kennen iedereen daar meestal wel al of komen altijd een praatje maken. Toegevoegd na 3 minuten: Btw, ik sta daar nooit bij stil eigenlijk als mensen binnen komen. Vind ik niet echt boeiend.

Als je echt wilt weten wat die ander over je denkt, dan ga je het aan mensen vragen. En bovendien, je zult heus niet de enige zijn die alleen binnen komt.

Als iemand alleen een café binnenkomt zou ik denken die heeft zeker trek in een biertje al of niet met een praatje, verder niets.

Mensen komen daar om lol te maken. Wie op gaat letten op wie binnen komt en wat die allemaal wel niet doet, vind je vriend blijkbaar interessant genoeg om er aandacht aan te besteden. Maar iemand heeft vaak even een paar keer iemand nodig om zijn handje vast te houden en daarna lukt het wel. Zelf had ik anderhalf jaar geleden allerlei soorten angsten en durfde de straat niet meer op. Mijn vriend nam me mee, liet me alleen met de bus naar de stad komen, maar pikte me daar op, nam me mee naar plekken... Zo ben ik weer een beetje onder de mensen gekomen. Nu kan ik het alleen. Het gaat weel lukken met die vriend van jou :) Lat hem dit maar lezen desnoods :) Zoveel mensen die stappen zijn alleen. Niemand ligt daar wakker van hoor. Je krijgt5 eerder commentaar als je zegt dat je getrouwd bent, want blijkbaar mag je dan niet met anderen een praatje maken. Dat hoor ik veel vaker :)

Mensen kunnen niet in jouw gedachten kijken. Als je alleen een cafe binnenkomt,dan kan iedereen zich een andere voorstelling van je maken. Maar het negatieve ,beinvloed het negatieve. Maar als je als nieuwkomer ,een cafe binnengaat dan moet je jezelf niet afzonderen. Probeer aan te sluiten,en je met het gesprek bezig te houden. Als je alleen in een hoekje gaat zitten,dan krijg je toch iets van een zonderling. Plat gezegd,,je kunt iemand wel voor de kop kijken maar niet erin. Met andere woorden,,niemand zal er eigenlijk vreemd van op op kijken. Ze kwamen er ooit eens,alleen binnen.

Aanvulling op de andere antwoorden: uit onderzoek blijkt dat (andere) mensen zich voornamelijk druk maken over zichzelf en hun eigen onzekerheden. De kans is dus groot dat ze helemaal niets denken over jouw vriend. Zonde om dan niet te gaan! Het leven is te kort om je te laten leiden door onzekerheid.

Ik vind het vreselijk , dat gevoel dat je krijgt in een café als je alleen binnenkomt. Inderdaad alleengaand in een café waar ze je niet kennen is oncomfortabel. Je wordt aangekeken als "alleen " en een praatje maken met iemand is vanzelf onprettig , omdat je praat om het "praten " . Ik houd niet van drank en drinken dus wat zou je in een bar moeten doen. Maar dat heb ik weer helemaal niet in bioscopen en filmhuizen, waar je ook een café hebt en waar het gezellig is maar waar de mensen weten dat je ook voor de film bent gekomen. Persoonlijk ga ik nog het liefst naar Holland Casino , waar nooit iemand raar opkijkt als je alleen aan de bar zit , waar het altijd spannend is , maar waar je ook meer geld kan verliezen en uitgeven dan je lief is . Elk voordeel heeft een nadeel. Als ik met een vriendin in een bar ben , dan kijk ik de ander die alleen is aan met een behoorlijke minachting. "Wat doe je in je eentje in een bar " , denk ik dan. Ik ben dus net zo erg.

Dit is totaal geen issue, als je in je eentje bent je ergens naar toe wilt en mensen ontmoeten dan moet je toch wel.Ik ben al jaren "in m'n eentje " en ga gewoon ergens op een terras zitten of loop en bar binnen.Je maakt trouwens wel makkelijker contact en ben al gauw niet meer in je eentje tenzij je daarvoor kiest. Toegevoegd na 4 minuten: Trouwens de meeste bezoekers, althans mij interesseert het niet zo veel als er iemand alleen binnen komt

wil alleen maar adviseren je niet zo druk te maken wat anderen denken, so what dat je alleen ergens een cafe binnenstapt? Je maten kunnen er toch zo aan komen? En al stap je er doelbewust naar binnen -alleen- ze checken alleen maar min of meer wie er langs hen heen loopt bij binnenkomst, voor de rest zijn ze waarschijnlijk zo weer in hun eigen gesprek, belevingswereldje

In een café komen vele mensen toch alleen binnen om een glaasje te drinken? Daar denkt niemand iets bij. Even opkijken wie er binnenkomt en that's it. Contact maken is iets moeilijker, maar dat hoeft ook niet meteen. Als je vriend een tijdje naar hetzelfde café blijft gaan, komt het contact vanzelf. In een restaurant zie je soms ook mensen alleen binnenkomen. Daar denk ik soms wel even bij na, maar dan in de positieve zin. Ik vind het heel dapper dat mensen na een overlijden, scheiding of gewoon alleenstaanden toch de moed vinden om in hun eentje naar een restaurant te gaan eten. Dat dwingt respect af, vind ik.

Ik denk dat de mensen de man/vrouw die binnenkomt nauwelijks zien...laat staan dat ze daarvan iets denken. Die vriend zal zich vermoedelijk wat onzeker voelen en zich gauw van veel meer zaken afvragen wat 'de mensen wel niet zullen zeggen of denken van..van alles' Maar doorgaans word je niet eens (bewust) opgemerkt als je een cafeetje binnenstapt..tenzij je natuurlijk een heel aantrekkelijk meisje of vrouw bent. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100