Wat doet een advocaat als hij/zij een advocaat nodig heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij zal in eerste instantie zichzelf verdedigen, tenzij de verdenking te zwaar op hem rust. In dat geval zal hij een collega (eventueel uit zijn eigen maatschap) vragen zijn belangen te behartigen.

Dan kan hij een advocaat nemen of zichzelf verdedigen.

Dan plaatst hij/zij een vacature.

Hetzelfde wat een politieagent doet als hij een politieagent nodig heeft...

Nooit zichzelf verdedigen! Hij zoekt een advocaat met kennis van het probleem. Advocaten weten zeer weinig van alles wat buiten hun vaak zeer kleine specialisatie valt. Vraag maar eens wat aan een advocaat, 99% kans dat ze totaal geen advies kunnen geven dat ook maar enigszins inhoudelijk ingaat op jouw weer specifieke probleem. Daarom is die studie ook zo makkelijk. Ze moeten alles opzoeken, en dat moet je dus goed kunnen.

Net zoals iedereen heeft hij dan de keuze : zichzelf verdedigen of een advocaat nemen. Advocaten zijn namelijk nooit verplícht, je hebt er récht op. Maar als je denkt een goeie zaak te hebben en het beter te weten, mag je ook als 'burger' gewoon jezelf verdedigen. En als ze zelf in de shit zitten, hebben advocaten natuurlijk hetzdelfde probleem als wij : het hoeft niet per se hun vakgebied of expertise te zijn. Een scheidingsadvocaat weet vermoedelijk maar een basaal beetje van strafrecht, een strafpleiter zal slecht thuis zijn in bedrijfsjuridische details, en een expert op het gebied van internetrecht weet wellicht weer weinig van familiezaken. Mochten ze dus in een ander gebied dan hun eigen in de problemen komen, dan zijn ze vermoedelijk beter af met de hulp van een gespecialiseerde collega.

Collegiaal consult plegen. Als de advocaat in kwestie vindt dat hij/zij geen advocaat nodig heeft, lost hij/zij zijn/haar zaakje zelf op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100