Waarom wordt er tegen iedereen jongen of man gezegd, ook vrouwen onder elkaar zelfs in een meidengroep?

Terwijl mannen tegen elkaar en vooral in het leger, dames/meisjes genoemd worden?
Nog een voorbeeld wat veel wordt gezegd, mamma mia, maar nergens tegen kom of hoor pappa pia!

Toegevoegd na 16 minuten:
Een beter uitleg is misschien Bijv:
Een groep meiden is aan t kletsen wil iemand aandacht, zegt degene ''jongens luister eens?''
Of een meisje doet iets verkeerd, wordt er gezegd: Man! let even op. (iets dergelijks)
Vrouw tegen andere vrouw: Man! wat een geweldige tas.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een aardige vraag, die ook jaren geleden door een Duitser werd gesteld toen mijn vrouw onze dochters tot de orde riep: He jongens nu ophouden. Hij zei (in het Duits) dat zijn toch geen jongens. Ik demk dat "jongens" zakelijker en meer algemeen is. Als je ver doordenkt kom je wellicht in het Frans terecht. Daar is "l'homme" zowel de man als de mens. Dus dan zou man of jongen algemeen zijn om mensen aan te duiden.

Ik begrijp niets van je vraag. Meisjes zijn vrouwen Jongens zijn mannen Dus tegen jongen zeg je man en vv tegen meisjes zeg je vrouw en vv Als je in het leger dame of meisje wordt genoemd en je bent een man, is dat een belediging. Daarmee word bedoelt dat je een mietje bent.

Op jouw andere voorbeeld heb ik wel antwoord. Mamma Mia komt uit het (religieuze) Italië en verwijst naar de Heilige Maria. Mamma Maria. Soort gelijk wat wij gebruiken: "Oh mijn god"

Bij het zeggen van jongen/man bedoelen ze niet direct het geslacht, maar gewoon 'persoon'. Het is voor veel mensen gewoon een stopwoordje, van een groep woorden die hetzelfde betekenen: Gast/Jongen/Man/Etc... Doe eens normaal man! Doe eens normaal jongen! Doe eens normaal gast! Bij alle 3 is het laatste woord verschillend, maar is de (bedoelde) betekenis hetzelfde. Iemand is er ergens dus ooit mee begonnen, anderen hebben die gewoonte overgenomen, en zo werd het steeds verder verspreid :).

Als je de personen kent zeggen de meesten in het zuiden van het land jongens of meisjes doe dit of doe dat even, maar als je de personen niet kent zegt men hier meestal mensen doe dit of doe dat even ongeacht of het jongens zijn of meisjes, of gemengd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100