Hoe noem je het als er een 'allochtoon' in een groep zit om niet te worden beschuldigd van discriminatie ?

Af en toe zie je programma's op tv met groepen. In deze groep zit er dan een 'buitenlander' in. Bijvoorbeeld 4 blanke, en 1 donkere. Dit doen ze ( bewust of onbewust ) om te te worden beschuldigd van discriminatie. Er was hier een woord voor. Het kan uiteraard ook zo zijn dat er 4 donkere zijn en 1 blanke.

Weet iemand dit toevallig ?

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het woord dat jij bedoeld is: allochtonenquotum

Hypocriesie???

Zichzelf indekken tegen schadeclaims/rechtzaken wegens discriminatie.

Dat wordt weleens een excuusneger genoemd. En dankzij het Pownews kennen we nu ook de uitdrukking "De neger omdat het moet"

Troetelturk Toegevoegd na 1 minuut: Hieronder ook de uitleg, hoef je de site niet te bezoeken: "allochtoon die integreert zoals de autochtoon dat graag ziet. Bij wijze van beloning mag de troetelturk overal komen opdraven om zijn kunstje te tonen"

Bronnen:
http://neologismen.nl/troetelturk/

De neger omdat het moet, of de eskimo omdat het schuift ;).

Het wordt ook wel "Positieve Discriminatie" genoemd. Dus iemand juist bevoordelen omdat hij/zij van een andere cultuur afkomstig is.

Discriminatie zit niet in benoemen v d werkelijkheid! Als je een allochtoon allochtoon noemt, discrimineer je niet. Als je diezelfde allochtoon niet uitnodigt op bijvoorbeeld een buurtavond o.i.d. omdat het om een nieuwkomer gaat, dan discrimineer je wel. Discrimineren hangt samen met (be)handelen. Zowel handelingen die in het voordeel als nadeel zijn, noemen we (positieve of negatieve) discriminatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100