waarom heb je meer problemen met anderen mensen, als je zelf niet lekker in je vel zit.

ik merk dat ik nu meer kritiek heb (wat ik niet uit) op anderen mensen nu ik niet lekker in mijn vel zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doordat je niet lekker in je vel zit reageer je anders. Ik kan je beschrijving alleen maar bevestigen. Als ik niet lekker in mijn vel zit kan ik er (voor de klas) op wachten dat het de interactie met de leerlingen ook niet prettig gaat. Dus probeer ik die zo beperkt mogelijk te houden. Bedenk dat het grootste gedeelte van onze communicatie non verbaal is. Ik heb wel eens gelezen dat 20% slechts verbaal is. De rest "straal je uit" door allerlei andere manieren van communicatie. Adviesje: Probeer je zelf te observeren. Hoe reageer ik waarom doe ik dat, en hoe zou ik zelf benaderd willen worden. Daarbij kun je een camera gebruiken. Werkt heel confronterend.

Omdat (je ervaring van) de wereld een spiegelbeeld is van jezelf. Hoe jij de wereld ziet is niet objectief, het is een reflectie van hoe jij zelf bent of hoe jij je op dat moment voelt.

Het is een gedachte van recht hebben op , en als je ongeduldig bent verwijd je de andere dat die er niet aan meewerkt .. het is bij een ieder herkenbaar asociaal gedrag . Toegevoegd na 34 minuten: Meewerken aan jouw geluk is opzich niet verkeerd maar het moet wel in het raam van verdeling passen , iemand verwijten of problemen met anderen is daarom een geisoleerde houding die word losgelaten .. en weer terugkomt .. in raddraaien . Maak je wereld wat groter , goede zaken en je welzijn aan te pakken is de oplossing

Ik denk omdat je dan minder in staat bent om sociaal naar anderen te zijn. Je zit dan meer te focussen op jezelf en bent minder vriendelijk dan normaal naar andere mensen. Ik herken dat zelf ook als ik in zo'n staat ben. Loop ik met een strakke kop rond en zeg zo min mogelijk tegen mensen. Het is voor anderen ook niet te zien als iemand slecht in z'n vel zit. Ze zouden dan extra aardig voor je moeten zijn, maar meestal spiegelen ze wat ze zien, zoals oeroeboeroe al zei.

je houding is dan anders als dat je gelukkig zou zijn. (dat merk je meestal zelf niet)

Omdat je prikkelbaar bent. Net zoals ik een paar dagen terug had geantwoord op het vergeten wat je wou doen. Lopen ook hier een aantal signalen niet zoals ze zouden moeten lopen. Om welke reden dan ook je niet lekker in je vel zit. Ben je wel gevoeliger voor signalen van anderen die je absoluut niet wilt horen, of zien. En je wilt je eigen spiegelbeeld al helemaal niet zien zoals de 'grote boze buitenwereld' je die voor houd... En hoewel de oplossing vaak heel simpel is die je word aangereikt door anderen. Wil je dit dus om welke reden dan ook niet zien. En ook als je de oplossing zelf weet. Zie je een hoop hindernissen om het te veranderen. Even los van het feit, of dat deze hindernissen er daadwerkelijk zijn... Het verlies van een dierbare zul je moeilijker kunnen plaatsen dan een incident op je werk. Maar op je werk loop je wel steeds tegen die persoon aan... Praat met diegene of met iemand anders, waarom jij niet lekker in je vel zit. En dit is makkelijker gezegd dan gedaan. En dat weet ik uit eigen ervaring. Maar je hart kunnen luchten bij iemand die naar je luistert. Lost vaak meer op dan dat het allemaal maar zelf te doen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100