U of jij. waar word u/jij het liefst mee aangesproken, hier bij goeievraag, en waarom?

Persoonlijk heb ik er zelf geen moeite mee als iemand hier jij tegen mij zegt. maar zelf ben ik regelmatig in twijfel of ik U of jij moet zeggen. U is netjes, maar maakt voor mijn gevoel ook alles meteen een heel stuk afstandelijker. Vroeger zei ik altijd U, meneer, mevrouw. toen ik echter ging studeren, werd me dat afgeleerd door de leerkrachten. ik moest jij zeggen en ze bij de voornaam noemen. daar moest ik erg aan wennen. nu kan ik me voorstellen dat sommige mensen juist aan jij moeten wennen. maar soms heb ik het gevoel dat jij net zo goed is als u, persoonlijk heb ik het gevoel dat het meer vertrouwen oproept. is dat wel zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat mij betreft jij, en dat doe ik meestal ook bij anderen. Dit komt omdat ik tot op heden iedereen in de je vorm zie schrijven hier, dus dan ga je daar vanzelf in mee. Het is een informele informatieve pagina, die wat mij betreft dus "makkelijk"gehouden mag worden.

Ik spreek zelf volwassenen, vanaf ong. 40 jaar altijd aan met u. Als ze dit vervelend vinden geven ze het zelf wel aan en dat zeg ik 'je' of roep ik degene bij de voornaam. Is stukje respect. Zelf zou ik niet met 'u' aangesproken willen worden. Ben ik nog te jong voor. Misschien als ik 60 ben? Toegevoegd na 1 minuut: Lees weer verkeerd, bij goedevraag vind ik dat iedereen een 'je' is. Maar als iemand u wilt gebruiken, prima.

Ik denk dat op een pagina als deze iedereen wel een "jij" is. Let wel... als je "u" gaat gebruiken, dan NIET met hoofdletter, tenzij je Onze Lieve Heer aanspreekt ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100